Rapport:

Wi-Fi 7 på rask vei mot å gå «live» i 2024

I følge den tverrindustrielle rapporten fra Wireless Broadband Alliance, topper Wi-Fi 6, 6E og 7 listen over trådløse teknologier som nettverksoperatører, ISP-er, utstyrs- og brikkesettleverandører, bedrifter og andre selskaper planlegger å implementere innen slutten av 2024 – foran CBRS, DAS og privat 4G/5G.

Publisert

Det kommer også fram at markedet er positive til investeringer på tvers av sektoren med 58 % og at de er mer sikre på å investere i Wi-Fi sammenlignet med for ett år siden, selv om forretningsmodellen fortsatt er den største utfordringen for nye installasjoner. I tillegg er tilgjengeligheten av 6 GHz-spektrum sentralt, med to tredjedeler som anser det som et viktig tema for 2024.

Basert på innspill fra 200 bedrifter, myndigheter, fastnett- og mobiloperatører, leverandører og andre organisasjoner over hele verden, viser WBA Annual Industry Report 2024 hvordan Wi-Fi-teknologien fortsetter å utvikle seg på måter som forutser behovene til forbrukere, bedrifter, bedriftsvertikaler, smart byer og tjenesteleverandører.

Høydepunkter fra rapportens andre nøkkelfunn inkluderer:

Over 41 prosent av respondentene planlegger å installere Wi-Fi 7 innen utgangen av 2024. Dette kommer i tillegg til de 7,5 % som allerede har, og viser at markedet allerede ser en sterk forretningsmessig fordel med teknologien.

Ved utgangen av 2024 planlegger over 47 prosent av respondentene å legge til WBA OpenRoaming eller Passpoint til et nytt eller eksisterende Wi-Fi-nettverk. Ytterligere 33 prosent har allerede, og det er grunnen til at WBA OpenRoaming for tiden er tilgjengelig på over 3,5 millioner hotspots over hele verden. Alle disse tallene fremhever den sterke oppfattede verdien av et rammeverk som gjør det mulig for brukere å koble seg til automatisk og sikkert i stedet for konstant å huske og skrive inn ID på nytt.

Å aktivere sømløs interoperabilitet mellom Wi-Fi og LTE/5G er hovedgrunnen til å distribuere WBA OpenRoaming. Denne tilbakemeldingen viser at markedet oppfatter forholdet mellom Wi-Fi og mobil som symbiotisk, snarere enn motstridende.

WBA OpenRoamings kombinasjon av bekvemmelighet og sikkerhet er ideell utover kun bredbåndstilgang. «OpenRoaming tilbyr også muligheter for ladestasjoner for elektriske kjøretøy samt sømløs onboarding,» sier rapportens forfattere. Et eksempel er semi- og helt autonome elbiler som bruker ladestasjoner for å laste ned HD-kartene de trenger for å navigere trygt, samtidig som de laster opp diagnostiske data for forebyggende vedlikehold.

Nesten 70 prosent av de spurte er enten involvert i en urban offentlig Wi-Fi-distribusjon eller planlegger å være det i 2024 eller 2025. Denne aktiviteten fremhever allestedsnærværende Wi-Fi-enheter (inkludert for IoT), den oppfattede verdien av å bruke Wi-Fi. Fi for å bygge bro over det digitale skillet og rollen som WBA OpenRoaming spiller for å gjøre det praktisk for innbyggere, turister og forretningsreisende å koble seg til offentlige Wi-Fi-hotspots.

Rapporten på 63 sider tar også for seg hvordan Wi-Fi gagner 14 vertikale markeder, inkludert ute i distriktene, tilkoblet transport, helsevesen, luftfart og produksjon. En annen seksjon gir en oppdatering om Wi-Fi’s teknologiutvikling, for eksempel IEEE 802.11bf WLAN Sensing, 802.11bh Randomized MAC-adresser og 802.11bi Enhanced Data Privacy.

WBA Annual Industry Report 2024 ble skrevet av Maravedis og Rethink og er nå tilgjengelig gratis på https://wballiance.com/resource/annual-industry-report-2024.

Powered by Labrador CMS