Slår seg sammen for rask prototyping

SparkFun Electronics samarbeider med MikroElektronika for å utvide tilbudet av kortsystemer for rask prototyping.

Publisert

SparkFun Electronics og MikroElektronika (MIKROE) har slått seg sammen for å skape to nye kort som fusjonerer deres tilsammen tre økosystemer for rask prototyping: SparkFun Qwiic, SparkFun MicroMod og MikroElektronikas Click kort.

De nye kortene skal gjøre brukerne i stand til å raskt klikke eller plugge kort og periferenheter sammen uten å måtte lodde noe.

Den såkalte mikroBUS standarden, som benyttes i MikroElektronikas Click-kort, tilsvarer SparkFuns Qwiic og MicroMod grensesnitt, noe som skal gjøre dem til en egnet parringsløsning på ett kort. SparkFun RP2040 mikroBUS Development Board beskrives som et fleksibelt digitalt grensesnitt med Raspberry Pi Foundations RP2040 mikrokontroller. Kortet kombinerer SparkFuns Qwiic I2C forbindelser med en mikroBUS sokkel, som skal gjøre brukerne i stand til å anvende begge økosystemene under design av prosjekter med RP2040. I tillegg følger kortet det såkalte Thing Plus eller Feather PTH pinneutlegget, for å åpne for Thing Plus/Feather skall. SparkFun MicroMod mikroBUS bærerkort anvender på sin side MicroMod, Qwiic, and mikroBUS økosystemer for å tillate enklere rask prototyping med bruk av periferienheter fra alle tre systemene. MicroMod M.2 sokkel og mikroBUS 8-pinnekontakt skal gi brukerne frihet til å eksperimentere med MicroMod-økosystemet og ethvert Click-kort i mikroBUS-økosystemet. Med integreringen av to Qwiic-kontakter kan brukerne dessuten sømløst integrere hundrevis av Qwiic-sensorer og tilbehør i sine prosjekter.

I tillegg til plattformsamarbeidet blir SparkFun Electronics nå en USA-basert distributør for MikroElektronika.

Powered by Labrador CMS