Vannkvalitetssensor for under 200 kroner?

Nå kan du teste ut en rimelig turbiditetsmåler, i form av et nytt utviklingskort fra MikroE.

Publisert

MikroElektronika (MikroE) har spesialisert seg på utviklingskort og prosessorkort for innvevde applikasjoner. Nå lanserer de Turbidity Click – et nytt medlem i deres familie på mer enn 1000 ulike periferiutviklingskort i Click-serien.

Click-kortene er basert på den 16-pinns åpen-kildekode-baserte mikroBUS standarden for sokler på et utviklingskort, som MikroE selv står bak.

Turbidity Click er et adapterkort, som brukes for å kople sammen en kompatibel turbititetssensor med verts-MCUen.

Turbiditet angir partikkelinnhold i vann ved lysgjennomstrømning, og brukes for å detektere en rekke ulike stoffer og væsker, inkludert organisk materiale.

Kortet har en 1 x 3 2,5mm kontakt som skal være egnet for å kople sensoren via en 15cm 3-tråds hann-til-hann kabel, som skal gjøre brukerne i stand til å oppgradere og prøve ulike sensorer. Sensorene kan måle temperatur i tillegg til turbiditet.

Den analoge utgangsspenningen til turbiditetssensoren kan konverteres til en digital verdi ved å benytte MCP3221, en A/D-omformer for suksessiv tilnærming med 12-bit oppløsning, med bruk av et 2-tråds I2C-kompatibelt grensesnitt. Turbidity Click leveres sammen med et bibliotek med funksjoner som skal være enkle å ta i bruk og en eksempelkode som kan benyttes som utgangspunkt for videre utvikling, får vi opplyst.

Turbidity Click er tilgjengelig separat eller som del av en bundle for kun 19,50 USD.

Powered by Labrador CMS