Rimelig evaluering av RISC-V MCU

Nå kan du teste ut GigaDevices 32-bit RISC-V MCU – GD32VF – for litt over en tusenlapp.

Publisert

MikroElektronika (MIKROE), et selskap kjent for sitt enorme utvalg av utviklingskort og andre maskinvare- og programvareløsninger for innvevde produkter, lanserer nå et nytt SiBRAIN ekspansjonskort, SiBRAIN for GD32VF103VBT6, som skal gjøre designere i stand til å lage prototyper med GigaDevice sin RISC-V mikrokontroller.

SiBRAIN er et standardisert mikrokontrollerkort, som skal muliggjøre meget enkel installasjon og utskifting av mikrokontrolleren (MCU) på et utviklingskort utstyrt med SiBRAIN kortsokkel.

Gjennom introduksjonen av den nye SiBRAIN-standarden hevder MIKROE å ha sikret den absolutte kompatibiliteten mellom utviklingskortet og alle de støttede MCUene, uavhengig av deres pinneantall og kompatibilitet.

SiBRAIN er utstyrt med to 168-pinners mesanin-kontakter, som lar den støtte selv MCUer med ekstremt høyt antall pinner. Det smarte designet tillater veldig enkel bruk, etter det veletablerte plug & play-konseptet til MIKROEs Click board produktserie.

GigaDevices GD32VF103 er en 32-bits mikrokontroller for generell bruk og som inneholder den RISC-V 32-bits prosessorkjernen som opererer på 108 MHz frekvens med Flash-tilgang og null ventetilstander for å oppnå maksimal effektivitet. Den tilbyr opptil 128 KB innebygd Flash-minne og 32 KB SRAM-minne. Et omfattende utvalg av forbedrede I/O-er og periferikretser er koblet til to APB-busser. Enheten tilbyr opptil to 12-bits ADC-er, to 12-bits DAC-er, fire generelle 16-bits timere, to basistimere pluss en avansert PWM-timer, samt standard og avanserte kommunikasjonsgrensesnitt: opptil tre SPI, to I2C, tre USART, to UART, to I2S, to CAN, en USBFS.

RISC-V-prosessorkjernen er også tett koblet med en såkalt Enhancement Core-Local Interrupt Controller (ECLIC), SysTick-timer og avansert feilsøkingsstøtte.

- SiBRAIN gjør det enkelt for innvevd-designere å evaluere forskjellige prosessorer uten å måtte investere i mange forskjellige utviklingsverktøy eller vente på prøver. Denne RISC-V ICen retter seg mot et bredt spekter av sammenkoblede applikasjoner, inkludert industriell styring, motordrift, strømmonitor og alarmsystemer, forbruker- og håndholdt utstyr, POS, kjøretøy-GPS, LED-skjerm osv. Prøv selv for bare 105 USD, kommentarer Nebojsa Matic, administrerende direktør i MIKROE.

Powered by Labrador CMS