Programvare

Ny versjon kommer med kildekode til bibliotekene

SEGGERs nyeste versjon av Embedded Studio, versjon 7, kommer med kildekoden og «on-demand build» av det inkluderte C runtime-biblioteket, emRun og C++-biblioteket, emRun++.

En verktøykjede inkluderer vanligvis forhåndskompilerte biblioteker for alle støttede arkitekturer og konfigurasjoner, med en installasjonen som tar opp betydelig plass på datamaskinen. Embedded Studio bygger (og installerer) automatisk bibliotekene første gang de brukes.

I tillegg til å kutte ned diskplass, reduseres også nedlastingsstørrelsen på oppsett og tiden for installasjonen til mindre enn 50 % sammenlignet med tidligere utgivelser. En typisk nedlastingsstørrelse varierer fra 400 MB til mindre enn 250 MB, avhengig av plattformen.

Embedded Studio kan lastes ned og installeres på Linux, macOS og Windows. For evaluering og ikke-kommersiell bruk kreves ingen lisensnøkkel.

Med den nye versjonen legger Embedded Studio full åpenhet til alle deler av et prosjekt uten ukjente skjult i biblioteket. Utviklere kan se hele koden for gjennomgang, verifisering og hjelp med sertifisering.

– emRun++ finjusteres automatisk for størrelsesoptimalisert- eller hastighetsoptimalisert kode eller en balanse mellom begge, for å passe behovene til de fleste utviklere, sier Rolf Segger, grunnlegger av SEGGER. – Med tilgang til kildekoden , kan utviklere nå også konfigurere bibliotekene slik at de passer til en bestemt maskinvare og prosjekt. På fleksible arkitekturer, som RISC-V med forskjellige utvidelser, kan fastvaren ha stor nytte av et målrettet kjøretidsbibliotek.

SEGGERs emRun er et komplett C runtime-bibliotek, som inkluderer SEGGERs emFloat-flytpunktbibliotek. Den er spesielt designet og optimalisert for innvevde systemer, med håndkodede monteringsoptimaliseringer for Arm- og RISC-V-kjerner. emRun++ gir C++-støtte for C++17-standarden.

Den nye versjonen av Embedded Studio er fullt kompatibel med tidligere versjoner.

Powered by Labrador CMS