Gjør RISC-V verktøy gratis

SEGGER kunngjør samarbeid med HPMicro for å gjøre Embedded Studio for RISC-V tilgjengelig kostnadsfritt.

Publisert

SEGGER forteller i dag om et partnerskap med HPMicro Semiconductor Inc., som leverer avanserte mikrokontrollere (MCU) og innvevde løsninger. Samarbeidet fokuserer på å gjøre SEGGERs multi-plattform IDE Embedded Studio tilgjengelig – kostnadsfritt – for alle kunder av HPMicro som benytter HPM6000 serien RISC-V av mikrokontrollere.

Embedded Studio inneholder alle verktøy og funksjoner man trenger for å utvikle innvevde løsninger i C og C++. Det kommer med en kraftig prosjektstyringsfunksjon og byggesystem, en kildekodeeditor med kodekomplettering og -folding, og et pakkesystem for å installere kort- og enhetsstøtte.

Det inneholder også SEGGERs optimaliserte emRun kjøretids- og emFloat flyttallsbibliotek, så vel som SEGGERs smartlinker, som alle er utviklet fra bunnen av, spesifikt for ressursbegrensede innvevde systemer. Innebygd debugger skal ivareta de fleste behov, og er fullt integrert med J-Link.

– Jeg er utrolig fornøyd med at våre kunder nå kan utvikle deres løsninger med HPMicro MCUer med bruk av SEGGERs profesjonelle IDE helt gratis. Målet vårt er å tilby den best mulige utviklingsløsningen for våre RISC-V komponenter, sier Jintao Zeng, CEO for HPMicro. Han forventer at samarbeidet med SEGGER vil øke selskapets kundebase.

HPMicros sanntids RISC-V mikrokontrollerserie HPM6000 ble lansert i desember 2021 og skal nå være i full produksjon.

Ifølge HPMicro, har deres flaggskipprodukt HPM6750 satt en ny ytelsesrekord på mer enn 9000 CoreMark og 4500 DMIPS, med to RISC-V kjerner som kjører med en frekvens på opp til 800 MHz.

Hele serien med HPM6000 MCUer, inkludert den to-kjerne HPM6750, den énkjerne HPM6450, og startnivåkomponenten HPM6120, er alle utstyrt med dobbelpresisjons flyttallsenheter og kraftige utvidete DSP-instruksjoner, innebygd 2 MB SRAM, omfattende multimediafunksjoner, motorstyringsfunksjoner, kommunikasjonsgrensesnitt og sikkerhetskryptering.

HPM6000 skal videre ha rikelig med datakraft for å akselerere applikasjoner som Industri 4.0, smarthusapplikasjoner, kantprosessering, og IoT.

Powered by Labrador CMS