Mange nye FPGAer er ofte vanskelige eller til og med umulige å kjøpe. Ledetider for nye bestillinger kan være 12 måneder, og prisene kan gå hundregangen.
Mange nye FPGAer er ofte vanskelige eller til og med umulige å kjøpe. Ledetider for nye bestillinger kan være 12 måneder, og prisene kan gå hundregangen.

Når FPGAen er vanskelig å få tak i

Å skulle redesigne eksisterende design kan bli kostbart og tidkrevende. Men det finnes et alternativ.

Publisert

Det er ikke uvanlig i disse tider at mange typer komponenter, inkludert FPGA, er vanskelig å få kjøpt.

Ettersom industrien fortsetter å slite med komponentmangel på omtrent alle nivåer, er mangelen på elektronikkomponenter et betydelig problem for mange selskaper. Spesielt ser vi en trend innen FPGAer, hvor den største leverandørens siste generasjons FPGAer nå vanligvis er vanskelige eller til og med umulige å kjøpe. Ledetider for nye bestillinger kan være 12 måneder eller mer, og prisene hos distributører har i noen tilfeller steget til opptil 100 ganger normalprisen.

Jakten på alternativer

Dette har ført til en trend med å spare ledetid – og noen ganger penger – ved å erstatte disse FPGAene som er vanskelige å finne med nyere FPGAer fra andre leverandører som kan levere komponentene til rett tid og til en lavere pris. Men dette krever en vanligvis ikke-triviell innsats for å migrere FPGA-designet til de nye komponentene, og i de fleste tilfeller også et nytt maskinvarespinn for å imøtekomme det nye FPGA-fotavtrykket.

Kunnskap om «alle»

Men det kan finnes andre løsninger. Blant annet har den svenske FPGA-spesialisten Synective Labs, som er et selskap i Recab-gruppen, opparbeidet seg unik ekspertise og erfaring med å jobbe med omtrent alle verktøykjeder og FPGA-leverandører i bransjen. Dette inkluderer partnerskap med AMD/Xilinx, Intel/Altera og Achronix, samt erfaring fra samarbeid med Lattice, MicroSemi og Efinix.

Finner erstatning

- Vi kan derfor raskt anbefale en passende erstatning FPGA for et gitt design og hjelpe kunden med å finne den raskeste måten å migrere til den nye komponenten, sier regionsjef Gunnar Stjernberg i Synective Labs. Selskapet tilbyr også tjenester som å utføre designmigreringen, og tar den gamle og nye mål-FPGAens unike funksjoner i betraktning for en optimal løsning. – Videre kan vi hjelpe til med å oppdatere skjemategninger for å sikre riktig bruk når det gjelder strøm, oppstart, klokking, tilbakestilling og I/O-er etc. samt utføre innledende oppgradering av den oppdaterte maskinvaren i laboratoriet, utdyper Stjernberg.

Eksempel

For å illustrere dette tar Stjernberg frem et nylig prosjekt, der en av selskapets kunder hadde behov for å erstatte en vanskelig tilgjengelig 45nm FPGA i et 7 år gammelt design. – Siden kundens maskinvare hadde gått gjennom en ganske omfattende kvalifiseringsprosess, ville det ha vært svært tidkrevende å redesigne kretskortet og rekvalifisere maskinvaren. I stedet hjalp vi kunden med å erstatte den eldre FPGAen med en ny FPGA montert på et overgangskort som fungerte som et adapter mellom det nye og det gamle FPGA-fotavtrykket, forklarer han. Dette betyr at kunden fikk en drop-in-erstatningskomponent uten å måtte redesigne annen maskinvare eller foreta ny kvalifisering, noe som sparte tid og penger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Synective Labs hjelper til med å finne en passende erstatningskomponent, og kan så bidra med å overføre designet og tilpasse en fysisk overgang.
Synective Labs hjelper til med å finne en passende erstatningskomponent, og kan så bidra med å overføre designet og tilpasse en fysisk overgang.

Migrerte hele designet

Synective Labs eksperter var i stand til å migrere de leverandørspesifikke elementene som minneblokker, PLLer, klokkenettverk, I/O-buffere og oppstartsstruktur til den nye FPGAens tilsvarende enheter, og tilpasse designet til målkomponenten. Overgangsmontasjen ble deretter brukt som en drop-in-erstatning for den gamle FPGAen i det eksisterende produktet, uten noen endringer i hovedkretskortet eller fastvaren.

Stjernberg oppsummerer fordelene med denne tilnærmingen som følger:

- Håndterbare ledetider for FPGA-komponenter

- Redusert pris for kjøp av FPGAer

- Ikke behov for rekvalifisering av produktet

- Ikke behov for noen større fastvare- eller programvareoppdatering

- Bedre strøm- og termisk styring på grunn av nyere FPGA-teknologi

Powered by Labrador CMS