RISC-V basert motorstyring

Renesas utvider tilbudet av RISC-V produkter med en ny applikasjonsspesifikk prosessor (ASSP) for motorstyring.

Publisert

Renesas Electronics Corporation kom i dag med markedets første RISC-V baserte mikrokontroller (MCU) spesielt optimalisert for motorstyringssystemer.

Den nye løsningen skal gjøre det mulig for kunder å dra nytte av en nøkkelferdig løsning for motorstyringsapplikasjoner, uten utviklingskostnader. Kunder kan dermed dra fordel av redusert tid til markedet og kostnadsreduksjoner, med levering av en forhåndsprogrammert ASSP som eliminerer RISC-V-relaterte verktøy og programvareinvesteringer.

Målapplikasjoner for den nye løsningen inkluderer hjemme-/bygningsautomatisering, helseutstyr, hvitevarer, droner og mer.

Renesas hevder å ha tatt en ledende rolle innen leveranser av innvevde RISC-V prosesorløsninger, ikke minst med den nylige lanseringen av de 64-bit generelle RZ/Five MPUene basertr på en 64-bit RISC-V CPU, og kunngjøringen av utvikling av RISC-V for biler også.

Renesas’ nye R9A02G020 motorstyrings-ASSP er basert på prosessor-IP fra Andes Technology Corp.

Renesas vil levere den nye RISC-V ASSP forhåndsprogrammert med spesialisert applikasjonskode utviklet av Independent Design Houses (IDHs) BFG Engineering og DigiPower (HK) Technology Ltd. Både BFG og DigiPower har spesialisert ekspertise innen motorstyringsfeltet og dokumentert kundestøtteevne, heter det. BFG er bl.a. kjent for sensorløse algoritmer som lar kundene redusere motorens oppstartstid. DigiPower har laget kostnadsoptimaliserte, skalerbare motordriverløsninger siden 2008 og har designet spesifikke løsninger for styring av kjøleskapskompressorer, vifter, pumper og mer. Både BFG og DigiPower vil samarbeide med kunder for å ferdigstille design og hjelpe overgangen til produksjon.

SEGGER Microcontroller GmbH har også inngått partnerskap i dette arbeidet. Det komplette SEGGER-økosystemet, inkludert Embedded Studio og J-Link, var et nøkkelelement som ble brukt til å lage og teste disse motorkontrollløsningene, opplyser Renesas.

Powered by Labrador CMS