Første enkeltkjernet MPU med kameragrensesnitt og avanserte lydfunksjoner

Microchip har lansert en enkeltkjernet MPU for kameraløsninger som kjører opptil 1GHz. De lover også høy ytelse kombinert med lavt strømforbruk.

Publisert

Markedet for innvevde systemer har et behov for løsninger med høyere ytelse, men likevel lavenergi kunstig intelligens (KI)-løsninger som kan distribueres på kanten. KI-løsninger krever ofte avanserte bilde- og lydfunksjoner som vanligvis bare finnes på mikroprosessorer med flere kjerner og høyere ytelse, men som gjerne bruker mye mer strøm. For å tilby tilgang til periferiutstyr med høyere ytelse uten å ofre strømforbruket, har Microchip lansert SAMA7G54 ARM Cortex A7-basert MPU som kjører opp til 1GHz. SAMA7G54 inkluderer både et MIPI CSI-2-kameragrensesnitt og et tradisjonelt parallellkameragrensesnitt, som blant annet gjør det mulig å designe stereovisjon-applikasjoner med lav effekt og mer nøyaktig dybdeoppfatning.

Microchip har som mål å ha en MPU-portefølje med lavest energibruk i markedet. SAMA7G54 presenteres som en utvidelse av denne laveffekttrenden inn i 1GHz-klassen av Linux-kompatible MPUer ved å levere fleksible lavstrømsmoduser, samt spennings- og frekvensskalering. Kombinert med Microchips nye MCP16502 Power Management IC (PMIC), gjør denne MPUen det mulig å finjustere sluttapplikasjonen for det totale beste strømforbruket kontra ytelse, samtidig som den optimaliserer for de laveste totale systemkostnadene. MCP16502 støttes av Microchips Linux-distribusjon for SAMA7G54, noe som gjør det enkelt å gå inn og ut av tilgjengelige laveffektmoduser, og gir støtte for dynamisk spennings- og frekvensskalering.

For lydapplikasjoner integrerer enheten forbedrede lydfunksjoner som fire I2S digitale lydporter, et 8-mikrofonmatrise-grensesnitt, en S/PDIF-sender og -mottaker, samt en firekanals stereo lydsamplingsomformer. Den er også utstyrt med flere mikrofoninnganger for bedre kildelokalisering for smarte høyttalere eller videokonferansesystem.

Den nye MPUen integrerer også Arm TrustZone-teknologi med blant annet sikker oppstart, sikker nøkkellagring og kryptografi med akselerasjon.

Microchip gir både maskinvare- og programvareutviklingsstøtte for SAMA7G54. Evalueringssettet SAMA7G54-EK (CPN: EV21H18A) har kontakter og utvidelses-«headers» for tilpasning og tilgang til innebygde funksjoner. Komponenten støttes av Microchips mainline Linux-distribusjon. Nakenmetall rammeverk og RTOS-støtte er gitt i MPLAB Harmony v3.

I en BGA343-pakke er prisen satt til 7,75 dollar ved volum på 10 000 enheter.

Powered by Labrador CMS