Ansiktsgjenkjenning med sensor bak skjermen

STMicroelectronics og trinamiX, et heleid datterselskap av BASF SE har samarbeidet om et referansedesign for ansiktsautentisering. Løsningen fungerer bak en OLED-skjerm og på et sikkerhetsnivået som kreves for mobilbetaling. En demonstrasjon av dette systemet vil første gang bli presentert live på IFA 2022 i Berlin 2.-6. september.

Utviklingen og referansedesignet for smarttelefon-produsenter er en full systemimplementering som integrerer belysning, en kameramodul som kombinerer STs bildesensor med forbedret nær-infrarød (NIR) følsomhet (VD56G3), og trinamiXs patentbeskyttede algoritmer som kjører på prosessoren. Systemet tilbyr en kontaktløs, rask og pålitelig autentiseringsmetode for integrering i smarttelefoner og andre produkter som krever brukerautentisering. Løsningens styrke ligger i en unik teknologi, som bruker huddeteksjon for å verifisere at brukeren faktisk lever. I tillegg til å verifisere brukerens identitet, skiller den effektivt mellom hud og andre materialer, for å gjenkjenne falske presentasjoner som bilder, hyperrealistiske masker og dype forfalskninger.

– Samarbeidet med ST gir oss svært små, høyytelses bildesensorer til en konkurransedyktig pris. Dette er spesielt viktig for produktene våre innen forbrukerelektronikk, sier Stefan Metz, leder for Smartphone Business Asia hos trinamiX. – trinamiX ansiktsautentisering kan operere bak OLED samtidig som den opprettholder høyeste sikkerhetsnivå. Ifølge Metz tilbys smarttelefonprodusenter dermed en kraftig, attraktiv pakke: – Under utviklingen av smarttelefonreferansedesignet fokuserte vi på spesielt kompakt maskinvare uten å gå på bekostning av ytelsen.

I 2021 ble trinamiX ansiktsautentisering godkjent for Android-integrasjon og sertifisert i henhold til de høye biometriske sikkerhetskravene til Android Biometric Class 3, IIFAA Biometric Face Security Test Requirement og FIDO Level C – en standard fra FIDO-alliansen som forventes å bli toppstandard.

Powered by Labrador CMS