Equinor & Techstars Energy Accelerator 2023:

Tre norske oppstartsselskaper tatt ut til aksellerator-program

Tre norske oppstartsselskaper er blant ni deltakere på Equinor & Techstars Energy Accelerator som arrangeres i Oslo for femte gang. Selskapene får gratis konsulenthjelp til å videreutvikle sine virksomheter de neste 13 ukene. I juni får selskapene mulighet for å presentere seg for potensielle investorer.

Hundrevis av søknader fra 51 land kom inn til den femte utgaven av akselleratorprogrammet Equinor & Techstars Energy Accelerator. Nå er de ni mest spennende selskapene valgt ut til programmet som er utviklet for å bidra til å fremskynde selskapenes utvikling og vekst. Selskapene får tilgang til et unikt nettverk med over hundre mentorer fra en rekke spennende selskaper innen energibransjen. Capgemini er partner for programmet og bistår selskapene med konsulentstøtte gjennom selskapene Capgemini Invent og frog.

Tre av ni selskaper kommer fra Norge

Årets ni selskaper kommer fra Canada, USA, India, Sverige, Zimbabwe, Australia og Norge. De tre norske deltakerne er Neomare, Norsjor og Weme. Neomare utvikler intelligent undervannsavbildning, Norsjor utvikler lasersystemteknologi for å utføre bærekraftig fjerning av biobegroing av maritime overflater og Weme leverer en AI-basert plattform som skal bedre dialogen mellom ledere og ansatte, og dermed redusere stress og utbrenthet.

– For å lykkes med energiomstillingen som verden må gjennom, er vi avhengig av innovative selskaper og modige gründere som tør å satse. Det er disse selskapene vi møter gjennom Equinor & Techstars Energy Accelerator, og for Capgemini er det viktig og meningsfullt å være sparringspartner og dele vår kompetanse på strategi, digitalisering og innovasjon, sier Elin Skauge, leder for Innovation & Strategy i Capgemini Invent i Norge.

– Med innovasjon, kreativitet og smidighet er oppstartsselskaper en viktig bidragsyter på veien mot en karbonfri fremtid. Ideene må gjøres om til virkelighet, og store og små må jobbe sammen for å løse de store utfordringene vi står overfor. Vi må alle bidra og jobbe sammen, og Equinor & Techstars Energy Accelerator legger til rette for nettopp det, sier Milou Slaman, som leder programmet fra Equinor.

– Norge er anerkjent som et globalt knutepunkt innen energiteknologi, og derfor har Techstars valgt å legge energiakseleratoren vår hit. Årets oppstartsselskaper utfordrer grenser innen teknologi og innovasjon for morgendagens energibransje og jeg ser frem til å følge selskapenes utvikling gjennom de neste 13 ukene, sier Audun Abelsnes, Managing Director i Equinor & Techstars Energy Accelerator.

Innovative løsninger

Selskapene representerer en bredde av teknologier og problemstillinger de jobber for å løse, men felles er at alle utvikler løsninger som kan bidra til energitransformasjonen. Den 15. juni vil selskapene presentere seg for et større publikum under arrangementet Energy:Connected, med mål om å rekruttere nye investorer til neste fase av selskapenes utvikling.

De ni utvalgte selskapene i Equinor & Techstars Energy Accelerator 2023 er:

Enki, USA: Plattform utviklet for klimateknologiselskaper basert på kunstig intelligens.

Enurgen, Canada: Programvaremodellering for clean tech.

Liquidstar, USA: Lagring av solenergi.

NeedEnergy, Sør-Afrika/Australia: Intelligent energistyring.

Neomare, Norge: Undervannsavbilding og systemer for seisemikk.

Norsjór, Norge: Avansert laserteknologi for å utføre bærekraftig fjerning av biobegroing av maritime overflater.

OE Systems, Sverige: Muliggjør stabil og rimelig fornybar energi gjennom å kombinere bølge- og vindenergi.

Solavio, India: Renseroboter for solcellepanel som reduserer tilsmussing, øker produksjon og reduserer vannforbruk.

WeMe, Norge: Tjeneste som effektivt styrker dialogen mellom ansatte og ledere for å redusere stress og utbrenthet.

Powered by Labrador CMS