LimeSDR mini skal gi radioutviklere en lavere terskel til å starte app-utvikling. Uttalt hensikt er mer innovasjon.

Rimelig inngang for radioutviklere

Lime microsystems melder om en vellykket folkefinansieringsrunde via Crowd Supply for deres LimeSDR Mini, en mindre og rimeligere versjon av deres LimeSDR programvaredefinerte radio prototypekort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Utviklingskortet er basert på åpen kilde og er støttet av selskaper som Ubuntu, Vodafone og BT/EE. Selskapet forteller også at de hadde et tilbud til tidlige kjøpere (early bird), der de solgte kortet for 83 euro. I løpet av 24 timer solgte de 500 kort, og har allerede nådd 75 prosent av finansieringsmålet. Nå er prisen 115 euro.

I følge selskapet er den lave prisen satt for å gjøre utvikling av radioapplikasjoner mer tilgjengelig. I tillegg har de inngått et partnerskap med Ubuntu der de har lansert en app-butikk for LimeSDR-systemer. Her skal man finne app'er for mobil-, IoT- eller andre trådløse nettverk.

BT/EE har sagt at de vil bruke maskinvaren til å forbedre dekning i fjerne regioner, i tillegg til at de har arrangert «hackatons» for å stimulere til mer innovasjon. Vodafone har annonsert at de vil bruke maskinvaren som en del av deres «OPEN RAN»-visjon.

Kortet skal støtte nær sagt alle radiostandarder mellom 10 MHz og 3,5 GHz, som UMS, LTE, SDM, LoRa, Bluetooth, zigbee, RFID, Zigbee og digital kringkasting. Tranceiveren LMS7002M er den samme som det større kortet som ble lansert i fjor; LimeSDR 2016.

Folkefinansieringen er selvsagt åpen for alle, og du finner informasjon på Crowd Supply LimeSDR Mini

Powered by Labrador CMS