Næringsklynger

Electronic Coast nominert til pris

Den norske teknologiklyngen er blitt nominert til Scandinavian Business Award 2024.

Publisert Sist oppdatert

– Det er med stolthet vi har akseptert EU Business News nominasjon av Electronic Coast Norway til Scandinavian Business Award 2024, skriver daglig leder i Electronic Coast, Linn Fagerberg, på Linkedin i dag. 

– At vår teknologiklynge, lokalisert i "lille" Horten, er synlige ute i Europa, er utrolig stort. Selv om vi ikke skulle vinne, feirer vi litt allikevel i dag, fortsetter hun. 

Ifølge Fagerberg kommer så mye som 50 % av norsk verdiskaping innenfor elektronikkindustrien fra medlemmene i Electronic Coast.

Skandinaviske land har ifølge EU Business News til sammen 20 millioner forbrukere som har mye høyere kjøpekraft i gjennomsnitt enn i resten av Europa. I tillegg til denne disponible inntekten er skandinaviske forbrukere også kjent for sin raske bruk av nye produkter og teknologier sammenlignet med andre demografiske forhold. Dette har vært en nøkkelfaktor for å påvirke Skandinavias omdømme som et sentralt knutepunkt for innovasjon og digital transformasjon.

I en fersk studie av 137 nye produkter, var lanseringsperioden femti prosent kortere i skandinaviske land, med Danmark rapportert som den raskeste brukeren totalt sett.

EU Business News ønsker angivelig å fremheve denne appetitten for entreprenørskap som feier over Danmark, Norge og Sverige, og anerkjenne industriens gamechangers som driver innovasjon og vekst på tvers av de skandinaviske markedene.

Vinnerne av Scandinavian Business Award 2024 innen de mange ulike klassene vil bli presentert i juli 2024.

Powered by Labrador CMS