electronica:

Muliggjør den programvaredefinerte fabrikk

NXP lanserer analog front-end som skal gi fleksible muligheter med universelle analoge innganger, i tillegg til å redusere nedetid.

Publisert

NXP Semiconductors presenterte i dag sin nye NXP analog front-end (N-AFE) familie tiltenkt høypresisjons datainnsamling og tilstandsovervåkingssystemer for fabrikkautomatisering. Designet som programvarekonfigurerbare universelle analoge inngangsenheter, skal den nye N-AFE-familien ifølge NXP kunne bidra til å muliggjøre den programvaredefinerte fabrikken, ved å gjøre det enklere for operatører å konfigurere en smart fabrikk og justere innstillinger basert på skiftende markedsbehov.

Selv om fabrikkene har blitt smartere over tid, har det vært en utfordring å tilpasse seg raskt skiftende markedstrender, og ofte kreves det store overhalinger av utstyr for å rekonfigurere en fabrikk for å møte et nytt behov. Tilførselen av programvarekonfigurerbare komponenter gjør dette smidigere, slik at fabrikkoperatører raskere og enklere kan gjøre endringer på fabrikkgulvet.

- Programvaredefinerte fabrikker er den neste utviklingen av Industry 4.0, og denne programvarekonfigurerbare analoge front-end-familien vil bidra til å oppnå denne milepælen, sier Jens Hinrichsen, leder for divisjonen Advanced Analog hos NXP.

- Ved å kombinere konfigurerbarhet med forbedret nøyaktighet og presisjon for forbedret produktkvalitet, samt avansert diagnostikk for å identifisere problemer før de oppstår for å redusere nedetid, muliggjør denne enheten en ny æra for den smarte fabrikken, hevder han.

Schneider Electric har jobbet tett med NXP for å integrere N-AFE-familien i sine industrielle løsninger. Den énbrikke N-AFE-løsningen skal bidra til å redusere kompleksiteten i maskinvaredesign for selskapet, hvis industrielle kunder nå drar nytte av programvarekonfigurerbarheten levert av N-AFE.

N-AFE-familien integrerer opptil åtte universelle analoge innganger til en lavere systemkostnad for datainnsamlingssystemer i fabrikk- og prosessautomatisering. Den kombinerer signalkjedebeskyttelse, presisjonsforsterkning og høyhastighets datakonvertering, filtre og svært nøyaktig selvdiagnostikk for å overvåke fabrikktilstanden, noe som bidrar til å sikre en mer konsistent og repeterbar kvalitet på produktet.

Enheten integrerer også ytterligere avansert diagnostikk for å redusere fabrikkstans med prediktivt vedlikehold og avviksdeteksjon, mens fabrikk-kalibrerings- og selvkalibreringsfunksjonene skal bidra til å redusere testkostnadene, får vi opplyst.

Powered by Labrador CMS