Demoenheten fra DATA MODUL er tenkt å gjøre det enklere å introdusere haptisk respons i industrielle HMI-applikasjoner.
Demoenheten fra DATA MODUL er tenkt å gjøre det enklere å introdusere haptisk respons i industrielle HMI-applikasjoner.

Kommer med ny haptisk demoenhet for industrielle anvendelser

Haptiske tilbakemeldinger er allerede introdusert med suksess i forbrukermarkedet, for eksempel i smarttelefoner. I samarbeid med Next System og Candera CGI Studio har DATA MODUL nå utviklet en ny demoenhet som er den første i sitt slag som demonstrerer mulighetene for haptisk tilbakemelding i industrielle applikasjoner.

Publisert

Når det gjelder haptikk, krever industrielle applikasjoner høyere standarder når det gjelder pålitelighet og kvalitet enn forbrukerelektronikk. Her er det avgjørende at alle komponenter er valgt for å passe til applikasjonen og er perfekt tilpasset hverandre. Dette gjelder også haptic touch-utvidelser som krever en effektiv interaksjon av maskinvare, programvare, brukeropplevelse og design. Fordelene med haptisk tilbakemelding i moderne HMI-enheter er åpenbare: Tilbakemeldingen som merkes av brukeren under interaksjon gir ytterligere tilbakemelding som igjen øker driftssikkerheten betydelig, spesielt når oppmerksomheten er begrenset under drift, mener selskapet.

– For å forstå hvordan det effektivt kan integreres, er den beste måten å oppleve haptisk tilbakemelding selv. Det er akkurat her vår nye haptiske demoenhet kommer inn i bildet. I ulike applikasjonseksempler viser demoenheten hvordan haptisk tilbakemelding kan brukes i en lang rekke HMI-løsninger, forklarer Benjamin Ringlstetter, produktsjef i Industrial Division ved DATA MODUL.

Den nye demoenheten tilbyr fem forskjellige applikasjonseksempler, hver med forskjellige funksjonelle parametere. For eksempel er det mulig å simulere en betjeningsenhet for anleggsmaskiner, en miksekonsoll i event-sektoren eller en klassisk pinkodetastatur som brukes i minibanker.

Den haptiske demoenheten er basert på to forskjellige haptiske teknologier med forskjellige aktuatorer: På oversiden av demoenheten vil brukere finne en berøringsskjerm utstyrt med en elektrostatisk aktuator. Dette skaper en myk, naturlig berøringsfølelse, er veldig stillegående og er spesielt egnet for skjermer fra en diagonal på 10,1 tommer og større. I tillegg tilbyr denne haptiske teknologien en vertikal forskyvning på opptil 0,8 mm som gir en tastaturlignende respons.

På den nedre delen av demoenheten er det en berøringsskjerm med en spesiell piezo skiveaktuator. Denne teknologien gir en sterkere og mer presis haptisk hendelse og er egnet for applikasjoner med mindre berøringsskjermer fra 3,5 tommer. I motsetning til elektrostatiske aktuatorer, er den vertikale forskyvningen som skapes av piezo-skiveaktuatorer betydelig mindre og varierer opp til 0,3 mm. For å unngå uønsket input, fungerer begge teknologiene med såkalt «force-sense». Med force-sense utløses den ønskede berøringshendelsen kun hvis trykk påføres berøringssensoren som deretter oppdages og evalueres av en kraftsensor.

Demoenheten kommer også med ulike betjeningselementer som er integrert direkte i dekselglasset på berøringsenheten, for eksempel knapper eller skyveknapper. På denne måten gir den nye haptiske demoenheten ikke bare omfattende og håndgripelig innsikt i integrasjonsmulighetene til haptisk tilbakemelding i moderne HMI-løsninger, men gjør det også enklere å introdusere denne teknologien i nye produktutviklingsprosesser, heter det i pressmeldingen fra selskapet.

Powered by Labrador CMS