Industriell avstandsmåling:

Lettinstallert avstandssensor

Presis deteksjon med den nye HG-F laserbaserte avstandssensoren fra Panasonic Industry.

Publisert


Panasonic Industry lanserer en ny laserbasert avstandssensor, HG-F, som skal kunne gi pålitelig detektering på avstander opp til 3 meter ved hjelp av ToF (Time of Flight) teknologi.

Dette innebærer at sensoren også kan installeres i noe avstand fra objektet som skal måles, slik at ansatte eller bevegelsesradiusen av koboter eller robotarmer kan operere fritt.

Den lange rekkevidden til sensoren skal også sikre en designfrihet: Installasjon på en viss avstand muliggjør også måling av store arbeidsstykker eller produkter med forskjellige høyder på en linje.

Som lasersensor bruker HG-F ToF-teknologi og faller inn i laserklasse 1. Fordelen med denne laserklassen er på den ene siden at ingen spesielle beskyttelsesanordninger er nødvendig. På den annen side lar den synlige laserstrålen måleposisjonen gjenkjennes ved første øyekast, noe som er nyttig når du setter opp sensoren. I tillegg har HG-F en spesiell installasjonsmodus som gjør igangkjøringen spesielt enkel ved å forsterke lysintensiteten.

HG-F ble designet i en kompakt, lett og robust støpt aluminiumskapsling, som kun måler 20 x 44 x 25 mm. Dermed skal den være egnet for bruk i krevende miljøer med begrenset plass. Og på grunn av det faktum at strålepunktet er mindre sammenlignet med konvensjonelle avstandssensorer med justerbar rekkevidde, kan HG-F-sensoren installeres for deteksjon gjennom en smal åpning i maskinen.

En annen funksjon for en enkel installasjonsprosess er det digitale displayet på sensoren. Ved siden av de tre knappene kan ønsket måleavstand stilles inn numerisk på sensoren, og displayet gir umiddelbar tilbakemelding på ønsket klaring.

Mer informasjon: Panasonic Industry Europe GmbH.

Powered by Labrador CMS