Kria KR260 Starter Kit fra AMD er en komplett ut-av-boksen løsning for rask utvikling av maskinvareakselererte applikasjoner for robotikk, maskinsyn og industriell kommunikasjon og kontroll.

Startsett lover å kickstarte fremtidens intelligente fabrikk

Det er AMD Robotics som hevder dette når de nå lanserer Kria KR260 Starter Kit som muliggjør rask utvikling av maskinvareakselererte applikasjoner for robotikk og industriell automasjon.

AMD Kria KR260 Robotics Starter Kit, er det siste tilskuddet til Kria-porteføljen av adaptive system-på-moduler (SOM’er) og utviklersett. Kria KR260 er en skalerbar og ut-av-boksen utviklingsplattform for robotikk, og som i følge selskapet, tilbyr en sømløs vei til produksjonsdistribusjon med de eksisterende Kria K26 adaptive SOM-ene. Med innebygd ROS 2-støtte, standardrammeverket for utvikling av robotikkapplikasjoner og forhåndsbygde grensesnitt for robotikk og industrielle løsninger, skal det nye SOM-startsettet bidra til rask utvikling av maskinvareakselererte applikasjoner for robotikk, maskinsyn og industriell kommunikasjon og kontroll.

– Kria KR260 Robotics Starter Kits bygger på suksessen til våre Kria SOM’er og KV260 Vision AI Starter Kit for utviklere av kunstig intelligens og innevde systemer, og gir robotikere en komplett, ut-av-boksen-løsning for dette raskt voksende applikasjonsområdet, sier Chetan Khona, seniordirektør for industri-, visjons-, helse- og vitenskapsmarkeder i AMD.

Industrianalysefirmaet Omdia anslår at markedet for robotikkkomponenter vil vokse med en sammensatt årlig vekstrate (CAGR) på 20,4 prosent mellom 2019 og 2025, med en omsetning globalt som vil øke til omtrent 126 milliarder dollar innen 2025. Kria KR260 ende-til-ende adaptiv robotikkplattform forventes å levere nesten 5X produktivitetsgevinst i forhold til konkurrerende, Nvidia GPU-baserte løsninger, sier selskapet i en pressemelding. I tillegg, ved å akselerere designsyklusen sammenlignet med «chip-down»-design, gir Kria SOM-porteføljen vanligvis opptil ni måneders besparelser i tid-til-distribusjon.

KR260-maskinvareplattformen gir forhåndsbygde grensesnitt for robotikk og industrielle løsninger som, kombinert med en voksende liste av akselererte applikasjoner levert via AMD-Xilinx App Store, muliggjør enkel evaluering og en sømløs vei til distribusjon.

KR260 for for utviklng av maskinvisjonssystemer

Sentralt i KR260 er Kria Robotics Stack (KRS), et integrert sett med robotbiblioteker og verktøy som bruker maskinvare for å akselerere utvikling, vedlikehold og kommersialisering av industri- kvalitets robotløsninger rettet mot Kria SOM’er. Den adaptive dataarkitekturen med lav forsinkelse til Kria SOM, implementert med KRS og ROS 2, kan levere over 8X bedre ytelse/watt og opptil 3,5X lavere forsinelse sammenlignet med konkurrerende GPU-baserte løsninger.

KR260 inkluderer også støtte for operativsystemet for innvevde systemer, Ubuntu, som gir kompatibilitet med de nyeste versjonene av Ubuntu Linux Desktop (22.04) fra Canonical og ROS 2 Humble Hawksbill.

AMD samarbeider med Open Robotics, skaperne av ROS 2 og andre åpne programvare- og maskinvareplattformer for robotikk, for å validere og sikre samsvar med ROS 2-implementeringen for robotmiljøet.

Kria KR260 Robotics Starter Kit er priset til 349 dollar og er umiddelbart tilgjengelig fra AMD og dets nettverk av distributører. KR260-startsettet er et tillegg til Kria KV260 Vision AI Starter Kit for utvikling av visjonssystemer.

Powered by Labrador CMS