MCU med TSN for industriell IoT

Multi-protokoll i.MX RT «crossover» MCU med integrert svitsj for tidssensitive nettverk (TSN) skal samle industriell IoT-kommunikasjon.

Publisert

NXP Semiconductors har lansert sin nye i.MX RT1180 crossover MCU, den første som har en integrert gigabit/s TSN svitsj, som skal muliggjøre både tidssensitiv- og industriell sanntids kommunikasjon og støtter flere kommunikasjonsprotokoller. Dette skal kunne fylle gapet mellom eksisterende industrielle systemer og Industri 4.0 systemer, hevder NXP.

Dette skal også være den første crossover-MCUen som har en EdgeLock sikker enklave, et forhåndskonfigurert, selvforsynt og autonomt sikkerhets-subsystem som skal fornkle kompleksiteten ved å implementere robuste, systemdekkende sikkerhetsfunksjoner for industrielle IoT-applikasjoner.

Pakkeopsjoner starter fra en 10x10mm BGA, noe som gjør i.MX RT1180 til en av de minste sanntids nettverkskomponentene og samtidig gjør det enklere å integrere TSN og industrielle nettverksfunksjoner i et større utvalg av brukstilfeller, slik som I/O-styring, motorstyring, kompakt bevegelseskontroll eller gatewayfunksjoner.

Komponenten kan også brukes som en tilleggsbrikke for andre systemer.

Driftstemperaturområde er -40⁰C til 125⁰C.

i.MX RT1180 er basert på en tokjerne arkitektur, med en 800 MHz Arm Cortex-M7 og Cortex-M33 for designfleksibilitet. Den er utformet med tanke på energieffektivitet, rettet mot brukstilfeller som starter fra 250 mW.

Med porter på opp til 5 Gb/s, støtter komponenten de TSN-standardene, så vel som ulike industrielle sanntids nettverksprotokoller, inkludert EtherCAT, Profinet, Ethernet/IP, CC-Link IE, eller HSR, blant andre. Mikrokontrolleren skal også være designet for å kunne fornkle komponentsamsvar i henhold til ISA/IEC 62443-4-1, -4-2. NXP.com/iMXRT1180

Powered by Labrador CMS