SPS:

PiXtend tilgjengelig med Raspberry Pi 4

Kontrons nye PiXtend Pi 4 skal gi høy ytelse i industrielle miljø.

Publisert

Kontron vil introdusere den programmerbare logikkkontrolleren PiXtend Pi 4 basert på Raspberry Pi 4 under messen SPS 2022.

Denne nye høyytelses ettkorts datamaskinen (SBC)har en Broadcom BCM2711, firekjerners Arm Cortex A72 prosessor på 1,5 GHz, som er raskere enn forrige generasjon.

Det viktigste bruksområdet for den elektroniske styringen basert på Raspberry Pi er i enhets- og maskinkonstruksjon. PiXtend Pi 4 kommer med Broadcom BCM2711, den kraftigste prosessoren til Raspberry Pi Foundation. Den firekjerners prosessoren med Arm Cortex A72 64-bits SoC støtter opptil 8 GB RAM.

PiXtend Pi 4 kan by på et høyytelses Gigabit Ethernet-grensesnitt og skal sikre en høyere, interferensfri dataoverføringshastighet. I tillegg tilbyr den ettkorts datamaskinen to mikro-HDMI-porter, som er tilgjengelige for overføring av lyd- og videodata; opptil 4Kp30 støttes. I tillegg til to USB 2.0-porter, er to USB 3.0-porter tilgjengelig, som overfører data opptil ti ganger raskere. For å utnytte prosessorens maksimale driftshastighet på 1,5 GHz fullt ut, er det installert en passiv kjøleribbe i aluminiumskapslingen.

PiXtend-kontrolleren kan programmeres i vanlige programmeringsspråk som C eller Python og skal være egnet for bruk med CODESYS SoftPLC. Modulene kan utvides med PiXtend eIO, et I/O-system for digitale og analoge sensorer og aktuatorer som kan kobles til via Modbus. Enkel ledningsføring direkte i apparatet eller i styreskapet forenkles av industrikvalitets tilkoblingsteknologi. Alle kontrollere og moduler er tilgjengelig i en Basic eller Pro variant som en komplett enhet med DIN skinnekapsling.

Powered by Labrador CMS