Tåler tredobbel effektbelastning

COSEL lanserer kraftforsyninger i åpen ramme med hele 300% peakeffekt, rettet mot medisinske og industrielle applikasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

COSEL Co, Ltd kan nå by på 600W friluftkjølte kraftforsyninger i form av den nye AEA600F serien. Med tanke på krevende applikasjoner, skal AEA600F være i stand til å levere 300% peakeffekt i en periode på opp til 1.000 millisekunder.

Enheten er utformet for applikasjoner som krever et høyt sikkerhetsnivå, og er sertifisert i henhold til EN62477-1 (OVC III) standarden for industrielle applikasjoner, og er godkjent i samsvar med ANSI/AAMI ES60601-1 og EN60601-1, 3. utgave for medisinske anvendelser. AEA600F er egnet for Body Floating (BF) applikasjoner og kompatibel med sikkerhetskravene for 2MOPP (IN/OUT) og 1MOPP (OUT/FG). Utformingen av AEA600F er optimalisert for friluftskonveksjon, noe som gjør serien ideell for bruk i utstyr som anvendes i lavstøyområder.

Med de stadig økende nivåene av automatisering i industrielle og medisinske applikasjoner, må strømforsyninger kunne levere ekstra kraft i perioder med høy aktivitet når det kreves av dynamiske belastninger, for eksempel motoroppstart. For å tilfredsstille og opprettholde slike forhold må strømforsyningen utformes med et høyt dynamisk kontrollnivå og et effekttrinn som er i stand til å opprettholde repeterende toppbelastninger. AEA600F er i stand til å levere 300% av sin nominelle effekt med frilufts konveksjonskjøling under en periode på opptil 1.000 millisekunder, noe som er enestående og møter de nyeste markedskravene fra industrielt og medisinsk utstyr.

Industrielle applikasjoner krever nå effektive strømforsyninger som er i stand til å fungere i forskjellige miljøer med høyt sikkerhetsnivå. AEA600F er ifølge COSEL sertifisert i henhold til EN62477-1 Over Voltage Category Three (OVC III), noe som betyr at sluttutstyr som drives av produktene, kan kobles direkte til hovedfordelingspanelet uten å legge til et ekstra isolasjonsnivå. Dette forenkler systemdesignerens oppgave, reduserer kostnadene og garanterer det høyeste effektivitetsnivået.

Med tanke på medisinske applikasjoner samsvarer inngangs- til utgangsisolasjonen i AEA600F med 2MOPP, dens inngang til jord med 1MOPP, og utgang til jord med 1MOPP, hvilket gjør produktet egnet for Body Floating (BF) applikasjoner. Enhetene er godkjente i henhold til ANSI/AAMI ES60601-1 og EN60601-1, 3. utgave.

AEA600F har en inngangs- til utgangsisolasjon på 4.000 VAC, inngang til jord (FG) på 2.000 VAC og utgang til jord (FG) på 1.500 VAC.

Ettersom den er designet for internasjonale applikasjoner, har den anvendelig en inngangsspenning i området fra 85 til 264 VAC. Den er tilgjengelig med tre utgangsspenninger: 24 V, 36 V og 48 V med strømstyrker på henholdsvis 25 A, 16,7 A og 12,5 A. Utgangsspenningen kan justeres ved hjelp av et innebygd potensiometer.

AEA600F anvender aktiv effektfaktorkorrigering (PFC) for lav harmonisk distorsjon på strømmen, og svitsjetrinnet bruker en LLC resonant topologi som implementerer den nyeste generasjonen krafthalvledere som gir en typisk effektivitet på opp til 95%.

For ytterligere effekt kan AEA600F koples i parallell, opp til seks enheter. I parallellmodus kan slave-enhetene, ved å justere utgangsspenningen på masterenheten, enkelt justere deres utgangsspenning til samme verdi.

AEA600F er optimalisert for konveksjonskjøling og kan driftes i omgivelsestemperaturer fra -20 til +70 grader Celsius. Avhengig av sammenstillingsmetoden og ventilasjonen som anvendes i det ferdige utstyret, kan en degradering oppstå, som spesifisert i den tekniske dokumentasjonen.

AEA600F inkluderer innebygde beskyttelseskretser mot oppstartstrømmer, overstrøm, overspenning og overoppheting.

I sin åpne ramme måler AEA600F 41 x 127 x 186 mm (1,61 x 5 x 7,32 tommer) og veier maks 1kg.

Powered by Labrador CMS