Frontend for måling av livstegn

Ny laveffekt BioZ AFE fra Analog Devices betyr en ytterligere miniatyrisert løsning for måling av bioimpedans.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Nå skal det bli mulig å redusere størrelsen og forlenge levetiden til enheter for bioimpedansbasert (BioZ) fjernpasientovervåking (RPM) med den nye MAX30009 laveffekt, høyytelses BioZ analog frontend (AFE) fra Analog Devices, Inc. (ADI).

For utviklere av små, batteridrevne enheter som kan bæres kontinuerlig, skal denne AFE-en på én brikke kunne tilby målinger av livstegn med klinisk kvalitet av bioimpedansanalyse for vurdering av pasienthelse, rettet mot bærbare velvære- og medisinske sensorlapper.

Mange overvåkingsenheter for livstegn, brystplaster, stressmonitorer, BioZ og bærbare helseapparater må operere med et lite batteri som en del av små, kompakte design som legger vekt på bekvemmelighet og komfort. MAX30009 beskrives som et design utformet med lavt strømforbruk med en rekke muligheter for å muliggjøre strømoptimalisering (avhengig av bruksområde) som reduserer forbruket av de bittesmå batteriene, og dermed forlenger levetiden til kroppsnære BioZ-enheter.

Den skal redusere strømforbruket med 62 prosent sammenlignet med det nærmeste konkurrerende produktet, for dermed å forlenge måleperioder for kroppsbårne plastre og enheter for overvåking av vitale tegn. Den høyt integrerte AFE-en skal også være 30 prosent mindre enn den nærmeste konkurrenten, noe som lar designere redusere størrelsen på måleenheter for vitale tegn, og dermed gjør dem mer komfortable og praktiske for forbrukere og pasienter.

Ifølge ADI er bioimpedansanalyseenheter populære og praktiske måter for helsepersonell å måle kroppsfettprosent og kroppssammensetning på (som respirasjon og impedanskardiografi). MAX30009 overvåker et omfattende utvalg av BioZ-modaliteter gjennom samtidige I- og Q-målinger, 2-elektrode- (bipolar) og 4 -elektrode (tetrapolar) konfigurasjoner. Dette muliggjør fleksible innganger for BioZ-modalitetsmålinger samt et bredt spekter av samplingsfrekvenser for å støtte ulike medisinske BioZ-målinger. Et bredere utvalg gir dypere innsikt i pasientens helse ved å måle respirasjonsfrekvens, galvanisk hudrespons og elektrodermal aktivitet, kroppssammensetning og væskeanalyse, bioimpedansspektroskopi, impedanskardiografi og pletysmografi.

– Helserelaterte, kroppsnære enheter redder liv ved å måle helsen til millioner av pasienter med et bredt spekter av tilstander. Gjennom bioimpedans (BioZ) har medisinsk fagpersonell og forskere vært i stand til å få tilgang til en ny mengde klinisk meningsfulle fysiologiske parametere som nå kan komme forbrukerne direkte til gode, inkludert stress, hydreringsnivåer og tidlig oppdagelse av kreft, sier dr. Benjamin Sanchez, bioimpedansekspert og assisterende professor i ECE ved University of Utah. – Jeg bruker enheter som MAX30009 AFE i forskningen min, og de spiller en verdifull rolle i å gjøre BioZ-overvåking mer allestedsnærværende for designere av helseapparater og treningsforbrukere, forteller han.

Komponenten er tilgjengelig fra i dag, og vil koste rundt 5,26 USD i kvanta på 1000 stykk, mens det tilhørende utviklingssettet MAX30009EVKIT# koster i underkant av 200 USD.

Powered by Labrador CMS