Kontakter:

Flytende kontakter som tåler automatisk høyhastighetsproduksjon

Harwin har lansert kort-til-kort-kontakter som dekker data- og kraftoverføringskravene til høyytelsesapplikasjoner, samtidig som de tar imot små bevegelser i flere akser for å støtte høyhastighets automatisert montering. I tillegg skal de ha bedre motstand mot støt og vibrasjoner i løpet av operativ levetid.

Med opptil 160 kontakter i en symmetrisk dobbeltrekke-utforming, er den nye Flecto-familien tilgjengelig i tre valg av miniatyravstander: 0,5 mm, 0,635 mm og 0,8 mm. Siden de tåler bevegelser på opptil ±0,5 mm i både X- og Y-aksen, takler Flecto nøyaktig plassering av flere koblinger mellom de samme to kretskortene. Normalt kan dette by på utfordringer for høyhastighets, høypresisjons-sammenkobling.

Toleransefleksibiliteten vil også forbedre systemets pålitelighet ved å opprettholde tilkoblingsintegriteten under støt og vibrasjon og redusere muligheten for slitasje eller svikt på grunn av «fretting» - en situasjon som oppstår når langvarig vibrasjon får pletteringen til å slites ned med påfølgende oksidasjon fra stivt parede pinner.

Flecto-kontaktene støtter kort-til-kort-paringshøyder så lave som 7,2 mm og datahastigheter på opptil 12 Gbit/s. Ytterligere strømpinner som er tilgjengelige med alternativene på 0,5 mm pitch tåler strømmer opp til 3A.

Vertikale og horisontale hunnkoblinger gjør at kortene kan kobles parallelt eller i rette vinkler til hverandre, mens Flecto-signalkontakter har enten plasseringsplugger eller stolper for å eliminere bevegelse under bølgelodding. På kontaktene for mikset signal og strøm finnes gjennomgående loddbare pinner for plasseringsnøyaktighet og forbedret mekanisk styrke, ifølge produsenten. En rekke av kontaktene har skjermede kontakter for å forhindre utilsiktet skade når det ikke er noen paringskobling til stede, mens andre tilbyr polarisering inne i dekselet for å sikre enveis sammenkobling.

Anvendelsesområder for den nye serien inkluderer fabrikkautomatisering, elektriske kjøretøy, LED-skjermer, sikkerhetskameraer, IoT-enheter, datakommunikasjon og innvevde systemer.

 

Powered by Labrador CMS