Vision Remote har tatt frem universelle, «tablet»-baserte fjernstyringsløsninger som ivaretar både sikkerhet og fleksibel bruk i forskjellige anvendelser. Nå er markedet i ferd med å løsne for bedriften.

Vokser ut av Norge

Trådløs fjernstyringsplattform: Vision Remote begynner virkelig å føle at salget tar av.

Publisert

Vision Remote utvikler universelle, trådløse fjernstyringsenheter som både kan erstatte tradisjonelle radiostyringer og brukes til flere formål. Kundenes egne applikasjoner kan også integreres i løsningen. Enhetene kommer i tradisjonell industriell (VX100) og i en mer avansert maritim (VM110) versjon.

Aksept

– Vi vokser kontrollert, og har etablert distributører i flere land, forteller Jørgen Paulsen.

I den senere tid har selskapet hatt god utvikling og vekst, kan daglig leder Jørgen Paulsen fortelle. – Vi har for lengst passert fjorårets omsetning, forteller han til Elektronikk i mars. – Det betyr en skikkelig aksept av konseptet, og på tross av noen utfordringer med komponenttilgang vokser vi nå ut av Norge, sier han.

Universelt produkt

Aktuelle anvendelser er maritime eller industrielle kransystemer, eller for eksempel montasje- eller inspeksjonsutstyr for vindturbiner, blant annet. – Poenget er at dette er et universelt produkt. Du kan bruke samme løsning i forskjellige anvendelser, både på båt og i en fabrikk, for eksempel, forklarer Paulsen. Den «tablet»-orienterte løsningen skal være gjenkjennelig å bruke for de fleste.

Tung utvikling

Utviklingen av produktet startet så langt tilbake som i 2012 og har krevd tunge ressurser. Under tiden er løsningen blitt mer og mer digitalisert, ifølge Paulsen. Sikkerhet i bruk og pålitelighet er et gjennomgående tema. Operatøren må logge inn, gå gjennom en sjekkliste og verifisere alt før start. Produktene skal være sikrere både i bruk og mot sabotasje, og ligger langt foran konkurrentene, ifølge Paulsen. Nå har man også fått Ex-godkjenning for en variant.

Vokser

– Om bord i et skip er det ofte utstyr av forskjellig type. Nå kan man styre alt med samme enhet, påpeker Paulsen. Selve maskinvaren er helt standard. Kun skjermbildet vil være unikt for hver applikasjon.

– Vi har fått bra med oppdrag, og har nye ting på vei. Nå skal vi vokse, men kontrollert, understreker han. Vision Remote har allerede etablert distributører i Danmark, Nederland, Belgia og Tyskland.

Powered by Labrador CMS