Resultater i løpet av minutter:

Tradisjonell analyse av medisinske prøver kan i svært mange tilfeller erstattes med hjemmetesting.

Hvordan raskere testing endrer diagnostikken

COVID-19-erfaringen har utfordret den medisinske testmodellen og kan ha åpnet døren for et mye bredere utvalg av hjemmetester i fremtiden.

Publisert

Spesifikke medisinske tester kan gjøres hjemme, som graviditet og kritisk behandling av diabetes via glukoseovervåking, men alternativer for hjemmetesting er fortsatt ganske begrenset i omfang. De fleste medisinske tester begynner ved kliniske behandlingssteder som sykehus og legekontorer, mens selve testene behandles vanligvis i sentraliserte tredjepartslaboratorier på grunn av størrelsen og kompleksiteten til de nødvendige enhetene og kjemiske reagensene.

Denne modellen for helsetjenester er lenge etablert og kjent for pasienter; du ser en lege som bestiller laboratoriearbeid. Du får deretter en prøve samlet på en klinikk eller diagnostisk testanlegg og venter på resultater som sendes til et laboratorium for behandling. Avhengig av testen og plasseringen av laboratoriet, kan ventetiden være noen timer eller dager.

Ikke alle tester er skapt like

Den svært smittsomme naturen til COVID-19 nødvendiggjorde muligheten til raskt å identifisere og sette infiserte individer i karantene. Mens behovet for omfattende testing for COVID-19 var klart, ble det også raskt klart at hver testmetode hadde sine egne fordeler og ulemper.

Tester utført i laboratoriemiljøet bruker vanligvis en molekylær teknikk, for eksempel PCR, som bruker amplifikasjon før tilstedeværelsen av viruset i prøven påvises. Denne teknikken kan oppdage svært lave nivåer av viruset, noe som gir et svært følsomt resultat; pasienter venter imidlertid vanligvis 24 timer eller mer for å motta disse resultatene.

Mens raske hjemmetester kan gi deg resultater på 15 minutter, i stedet for en dag eller mer, er de vanligvis mindre nøyaktige, siden de er avhengige av antigener eller antistoffer. Men det er ingen amplifikasjonsprosess i en antigen- eller antistofftest, noe som betyr at de er betydelig mindre følsomme. Denne testteknikken gir deg resultater raskere enn molekylære tester, men pasientens virusmengde må være høy nok til å møte grensen for deteksjon, noe som skaper en forsinkelse fra eksponering til et positivt resultat. Fordelen ved å få et resultat på 15 minutter hjemme er betydelig redusert hvis det resultatet ikke kan stole på.

Utvikling innen testing av infeksjonssykdommer hjemme

Med disse erfaringene i hånden, retter testprodusenter oppmerksomheten mot å lage mindre, automatiserte, kostnadseffektive versjoner av den laboratoriebaserte PCR-teknikken og lignende molekylære metoder. Slike enheter vil bidra til å utvikle det medisinske testlandskapet fra den nåværende sentraliserte modellen til en som er mer distribuert.

Parallelt er produsenter av hurtigtest nå ute etter å utvide tilbudene sine til å omfatte andre svært smittsomme, skadelige og potensielt dødelige virus som kjønnssykdommer eller influensa.

Se for deg scenariet der du våkner med sår hals og rennende nese en morgen. Er det influensa? Forkjølelse? COVID? Eller er det bare et resultat av å sove med et vindu åpent? For å finne et svar, må du besøke en klinikk. Innen du velger å gjøre det, kan du ha smittet flere personer.

Se også for deg en enkelt test som samtidig kan sjekke forekomsten av flere virus med lignende symptomer og returnere et resultat av laboratoriekvalitet i ditt eget hjem. Det er lett å se virkningen et slikt produkt kan ha, ikke bare ved å eliminere hindringer for testing, men også i å endre banen for smittespredning i fremtidige influensasesonger. Multi- patogen molekylær testing er den hellige gral for medisinsk testing.

Fleksibilitet er nøkkelen

Industrien utforsker flermålstester som kan diagnostisere forskjellige virus med lignende symptomer. Nøkkelen til suksessen vil være å bygge testenhetene på en slik måte at de lett kan tilpasse seg over tid ettersom flere analyser legges til. Denne tilnærmingen lar ikke bare produsenter reagere raskt når et nytt virus dukker opp, men fjerner også behovet for flere runder med regulatoriske godkjenninger: Multifunksjonstestsystemet vil gå til statlige godkjenningsorgan som en enkelt gjennomgangspakke, i stedet for at hver enkelt ny analyse krever sin egen instrumentgodkjenning.

En mulighet for multi- patogen testing er i kliniske omgivelser som legekontorer eller drop-in klinikker. Fordelen er todelt: Disse typer medisinske fasiliteter er ofte begrenset med plass, noe som gjør en enkelt multifunksjonell enhet i skriverstørrelse til et attraktivt alternativ. Det er også nyttig for tidspressset klinisk personale som bare trenger å lære og bruke en enkelt enhet, i stedet for å huske rekkefølgen på dusinvis av operasjoner.

Denne tilnærmingen er også unikt gunstig i det seksuelle helseområdet. Å tilby en STD-tester for flere sykdommer på en helsestasjon vil gi plass- og bekvemmelighetsfordeler. Det vil også tillate leger å diagnostisere og foreskrive behandling i et enkelt besøk, i stedet for å kreve en oppfølging. Dette er spesielt viktig i det seksuelle helseområdet der studier tyder på at opptil halvparten av pasientene som får et positivt testresultat sannsynligvis ikke kommer tilbake for behandling.

Innfrir løftet om testsystemer for flere sykdommer

Mens muligheten er klar for testprodusenter, er veien dit tung. Måle- og sensorkompetanse vil være essensielt, og disse selskapene er spesialister på kjemi, ikke elektronikk og komplekse signalkjeder. Så mens gjenkjennelse av signaturen til et virus kan komme raskt, vil bygge- produkter som en potensiostat eller høysensitiv fluorescensdetektor ta lengre tid.

Løsningene disse produsentene designer ved hjelp av diskrete komponenter, som de som er på markedet i dag, vil kreve flere komponenter og større størrelse og også være dyrere og mindre fleksible enn integrerte, programvaredefinerte løsninger.

Å samarbeide med et selskap som Analog Devices – med ekspertise som omfatter både diskrete og integrerte, presisjonsoptiske og elektrokjemiske løsninger – kan hjelpe testleverandører med å fokusere på det de kan best: vitenskapen. I mellomtiden leverer krets-partneren integrerte, fremtidssikrede løsninger som hjelper dem å komme ut på markedet raskere, til lavere kostnader og med overlegne tilbud som raskt kan tilpasse seg skiftende markedsbehov.

Et virkelig eksempel på denne typen partnerskap er innenfor området for blodsukkerovervåking (BGM). ADI samarbeidet med Roche Diabetes Care for å utvikle neste generasjons elektrokjemisk BGM-plattform som ble anerkjent av National Library of Medicine for å overgå internasjonale standarder for nøyaktighet.

Den elektrokjemiske impedansteknologien forbedret monitorens nøyaktighet ved å redusere påvirkningen av eksterne faktorer som temperatur, omgivelsesfuktighet og forstyrrelser i blodet. Denne tilnærmingen kan lett oversettes til bedre resultater ved infeksjonssykdommer.

Kunnskap er makt

Å ha en enkelt test som kan gi meningsfulle resultater for flere plager er et spennende konsept. Det har potensial til å spille en kritisk forebyggende rolle i spredning av infeksjon og i å optimalisere daglig behandling av en rekke kroniske tilstander. Det kan til og med hjelpe med å optimalisere daglig helse, som å forstå kroppens unike vitamin- og mineralbehov over tid, og åpne for å snu testing mot å opprettholde god helse i stedet for bare å overvåke sykdom.

Multipatogentesting kan også redusere belastningen på overbookede klinikker og andre behandlingssteder og redusere volumet av prøver som skal behandles av laboratorier. Det vil også spille en enorm rolle for befolkningens helse, og gi folk raske svar på om de er syke og bør holde seg hjemme eller friske, men trenger kanskje å ta en allergipille.

I tillegg har barrierene for testing gått ned. Selv om noen kanskje tenker seg om to ganger om å ta seg tid til å avtale og bli testet på et nærliggende sted, er det knapt noen grunn til ikke å ta en rask vattpinne hjemme for å bekrefte at du er frisk før du deltar på morgenyogatimen eller en innendørs. familiesammenkomst.

Demokratisering av forebyggende omsorg

Multisykdomstest-utstyr som er små, fleksible, rimelige og enkle å bruke vil gi folk mer enn bare kunnskap og trygghet – de kan gi både tilgang og handlefrihet til deg og din familie for å ta avgjørelser som er til fordel for din helse og velvære. Center for Workforce Health and Performance bemerket at hvis folk tok seg av flere av helsebehovene deres hjemme, kan dette resultere i anslagsvis 45 milliarder dollar spart fra unødvendige legebesøk.

Hvem hadde trodd at vi kunne takke en global pandemi for å åpne døren til bedre individ- og befolkningshelse generelt og større tilgang til helsetjenester for underbehandlede befolkninger?

Powered by Labrador CMS