Utvikling:

Microchip med rimelig utviklingssett for studenter

Kostnadssensitiv utviklingsplattform hjelper studenter, nybegynnere og erfarne designere med å jobbe med nye teknologier

Publisert

Sektoren innvevde systemer ser en økt etterspørsel etter åpen kildekode, RISC-V-baserte prosessorarkitekturer, men det er fortsatt begrensede alternativer når det kommer til kommersielt tilgjengelig silisium eller maskinvare. For å fylle dette gapet og bidra til å styrke innovasjon, har Microchip lansert PolarFire SoC Discovery Kit.

Utviklingssettet med åpen kildekode har en firekjerners RISC-V-prosessor i applikasjonsklassen som støtter Linux og sanntidsapplikasjoner, et rikt sett med periferiutstyr og 95 000 laveffekts, høyytelses FPGA-logikkelementer. Dette fullverdige, men rimelige settet tillater rask testing av applikasjonskonsepter, utvikling av fastvareapplikasjoner, programmering og feilsøking av brukerkode.

Layoutoversikt over det nye utviklingssettet.

I tillegg til tradisjonelle salgskanaler, blir PolarFire SoC Discovery Kits gjort tilgjengelig gjennom et pilotprosjekt som en del av Microchip Academic Program i andre halvdel av 2024. Her vil Discovery Kit bli tilbudt til redusert pris til universiteter. Denne tilnærmingen forbedrer ikke bare den praktiske læringsopplevelsen for studentene, men tilpasser også akademiske studier med de nyeste bransjetrendene, sier selskapet i en pressemelding. Microchips akademiske program tilbyr ressurser for lærere, forskere og studenter over hele verden og hjelper universiteter med å innlemme avansert teknologi i pensum.

– For å forberede studentene på arbeidsverdenen, er et hjørnesteinsprosjekt en unik mulighet for studenter til å utvikle praktiske applikasjoner. Flere ASU-studenter bruker PolarFire SoC Discovery Kit i prosjektene sine i år, og det har vært en uvurderlig opplevelse for dem å ha tilgang ikke bare til utviklingskort, men også det fantastiske mentorskapet gitt gjennom Microchips akademiske program, sier Steven Osburn, professor ved Ira A. Fulton Schools of Engineering ved Arizona State University. – Elevene får praktisk erfaring med å jobbe med ny teknologi for å fullføre ingeniørprosjekter i den virkelige verden, og finne innovative løsninger på problemer i den virkelige verden.

Discovery Kit er bygget rundt PolarFire MPFS095T SoC FPGA som har et innebygd mikroprosessor-undersystem som består av en firekjerner, 64-bit CPU-klynge basert på RISC-V Instruction Set Architecture (ISA). Et L2-minneundersystem kan konfigureres for ytelse eller deterministisk drift og støtter en asymmetrisk multiprosesseringsmodus (AMP). Kortet inkluderer støtte for Microchips Mi-V-økosystem, en MikroBUS-utvidelseshode for Click Boards og en 40-pinners Raspberry Pi-kontakt, samt en MIPI-videokontakt. Utvidelseskortene kan styres ved hjelp av protokoller som I2C og SPI. En innebygd FP5-programmerer er inkludert for FPGA-programmering og feilsøking, og utvikling av fastvareapplikasjoner.

PolarFire SoC Discovery Kit er tilgjengelig fra 132 dollar for allmennheten og 99 dollar gjennom Microchips akademiske program.

Powered by Labrador CMS