FPGA-forum 2024:

Tidenes FPGA-program

Aldri har det vært vanskeligere å velge mellom de interessante parallelle presentasjonene, mener arrangørene.

Publisert Sist oppdatert

FPGA-forum er etter halvannet års pause tilbake på sporet med årlige arrangement i februar. Det 17. FPGA-forum vil gå av stabelen 14. og 15. februar 2024 på Royal Garden Hotel i Trondheim. 

Michaela Blott kommer til FPGA-forum.

Ifølge programkomitéen har det kanskje aldri vært vanskeligere å velge mellom de interessante presentasjonene som går i parallell. Vi er tilbøyelig til å være enig, og anbefaler aller som driver med elektronikk å ta en titt på programmet, som omfatter alt fra romteknologi til industriell kantprosessering, fra design til debugging og test, og mye mer: 

Åpningsforedraget blir holdt av ingen ringere enn Michaela Blott, seniorstipendiat ved AMD Research: "Pervasive and Sustainable AI with Adaptive Computing».

Om foredraget: – I sammenheng med AI står vi overfor en mengde utfordringer som strekker seg utover det mye diskuterte ytelsesskalerbarhet som kreves for å møte de økende kravene til databehandling og lagring i de nyeste modeller. Disse utfordringene omfatter bærekraft, levetid, tilpasningsevne og mangfold, alt dette er nødvendig for å imøtekomme et spekter av applikasjoner og algoritmer i stadig utvikling fra endepunkt til kant og sky. I denne foredraget utforsker vi hvordan adaptive enheter og smidige kompilatorstabler kan gi løsninger ved å levere maskinvarespesialisering etter produksjon og co-designede algoritmer. Dette resulterer i høyt optimaliserte AI-systemer som ikke bare gir den nødvendige ytelsesskalerbarheten, men også gir en reduksjon i karbonavtrykk samtidig som de imøtekommer behovene til et bredt spekter av ulike applikasjoner med nødvendig tilpasningsevne.

Ikke minst vil det bli delt ut en pris for beste FPGA-relaterte masteroppgave. De nominerte masterstudentene vil få presentere sine oppgaver i løpet første dag av arrangementet, og selve prisen vil bli delt ut under middagen samme dag.

FPGA-forum

FPGA-forum er den årlige møteplassen for FPGA-miljøet i Norge. Her samles FPGA-designere, prosjektledere, tekniske ledere, forskere, siste års studenter og de største leverandørene på ett sted for 2 dagers fokus på FPGA. Det blir foredrag fra norske bedrifter om utviklingsmetodikk og praktisk erfaring, universitetene presenterer nye og spennende prosjekter, og leverandørene stiller med aktuelle tekniske innlegg med et minimum av markedsføring. På utstillingen vil du kunne vurdere teknologi, verktøy og tjenester fra de ledende aktørene i bransjen. FPGA-forum byr i tillegg på en ypperlig anledning til å møtes og utveksle erfaring innenfor FPGA-miljøet i Norge - både i pausene og under det sosiale arrangementet på kvelden.Powered by Labrador CMS