Test & måling:

Kraftig oppgradering av optisk spektrumanalysator

Yokogawa lanserer i disse dager den optiske spektrumanalysatoren AQ6370E, bygget på den gamle traveren AQ6370D.

Publisert

Yokogawa Test & Measurement Corporation lanserer 26. juni den nye optiske spektrumanalysatoren AQ6370E.

Dette er i praksis en oppgradert versjon av den populære AQ6370D, der den nye modellen er utstyrt med funksjoner som skal forbedre ytelsen og brukervennligheten. Ifølge produsenten er AQ6370E like godt egnet for industri som universiteter og forskningsinstitusjoner, og kan brukes til å karakterisere et bredt spekter av komponenter, inkludert lasere for optisk kommunikasjon, optiske transceivere og optiske forsterkere.

Produktet vil bli vist for første gang under messen LASER World of PHOTONICS (Tyskland, 27. – 30. juni) og COMNEXT (Japan, 28. – 30. juni).

Yokogawa opplyser at det er et stort behov i markedet for nøyaktige og brukervennlige instrumenter innen utvikling og produksjon av optiske kommunikasjonskomponenter og -utstyr. Veksten i skytjenester, 5G-kommunikasjon og andre IKT-tjenester driver en stadig utvikling av neste generasjon optiske komponenter og enheter som kan støtte optiske høykapasitets kommunikasjonsnettverk. Evaluering av egenskapene og kvaliteten til disse enhetene og komponentene krever optiske testinstrumenter med høy presisjon, som er i stand til å analysere de optiske komponentene og måle bølgelengdekarakteristikkene.

Blant de nye funksjonene finner vi såkalt HCDR-modus (high close-in dynamic range), som kan brukes til å måle en enkelt longitudinal-modus laser med et høyt nært (close-in) dynamisk område. Nært dynamisk område er et nøkkelkriterium for ytelse ved utvikling av lasere og optiske enheter.

Det er også et SMSR-modus (side mode suppression ratio), som kan redusere SMSR-måletiden, og et APP-modus. APP-modus gir et spesifikt enhet under test (DUT) brukergrensesnitt som navigerer brukeren fra konfigurasjonsinnstillinger til utdata for testresultat, slik at selv kunder som ikke er kjent med optiske spektrumanalysatorer enkelt kan bruke det.

En annen ny funksjon er en stor LCD-berøringsskjerm, for enda enklere og mer intuitiv bruk av analysatoren i hverdagen.

AQ6370E forventes å møte kravene til CE-merking innen slutten av juni.

Powered by Labrador CMS