KITRON

Valgt som hovedleverandør av elektronikk til våpenstasjon

Kitron har inngått en langsiktig produksjonsavtale med en forventet omsetning på 750 millioner kroner med Kongsberg Defence & Aerospace AS for elektronikkmoduler som inngår i KONGSBERGs våpenstasjonsystem Remote Weapon Station (RWS).

Publisert

– Dette er en betydelig avtale for Kitron. Den både forlenger og utvider vårt gode samarbeid med KONGSBERG, sier konsernsjef Peter Nilsson i Kitron.

Mandag 31. oktober meldte KONGSBERG om en ny 5-årig rammeavtale med U.S. Army for dennes versjon av Common Remotely Operated Weapon Station (CROWS).

For Kitrons produksjonsanlegg i USA og Norge ventes CROWS-programmet å gi årlige inntekter på 150 millioner kroner de neste fem årene. Volumet vil avhenge av etterspørsel og den årlige budsjettprosessen i USA, og kan derfor bli enten lavere eller høyere.

Samlet har KONGSBERG levert mer enn 18 000 våpenstasjonsystemer fordelt over alle forsvarsgrenene til det amerikanske forsvaret. Systemet har til hensikt å gi beskyttelse samt bedre beslutningsgrunnlag for soldater eller operatører.

Powered by Labrador CMS