Videooverføring:

Rimeligere 4K video med ny FPGA

Nytt lavkostalternativ for høyhastighets 4K-videoskjermgrensesnitt når Gowin lanserer liten FPGA med hard MIPI C-PHY-kapasitet

Publisert

Gowin Semiconductor Corporation, som hevder de er verdens raskest voksende FPGA-produsent, lanserte i dag FPGAen GW5AT-15 for å tilby en programmerbar høyhastighets broløsning tiltenkt krevende forbrukerelektronikk og bilapplikasjoner, som 4K-videooverføring med høye bildefrekvenser opptil 120 bilder/s.

Den nye GW5AT-15, det siste medlemmet av FPGA-familien Arora-V, kombinerer ulike hardo-kjerne SerDes-transceivere med høyhastighetsminne og 15 120 logiske elementer. Produktet er tilgjengelig i pakkealternativer inkludert en kompakt 4,9 mm x 5,3 mm WLCSP, som tilbyr maksimal SerDes-gjennomstrømning på 12,5 Gbps.

Funksjonene til GW5AT-15 skal være egnet for et stadig økende omfang av brukstilfeller som krever svært høy båndbredde for video- og andre dataoverføringsapplikasjoner, og som krever et lite fotavtrykk – eksempler inkluderer forbrukerrettede nettbrett, utvidede/virtual reality-headset, og bilinfotainmentsystemer.

Den høye SerDes-båndbredden som tilbys av GW5AT-15 gjør den blant annet egnet for bruk i høyhastighetsgrensesnitt. Denne nye FPGAen har:

• 3-spors MIPI C-PHY som opererer med opptil 5,75 Gbps/spor

• 4-spors PCIe 3.0

• 4-spors MIPI D-PHY som opererer med opptil 2,5 Gbps/spor

GW5AT-15 støtter også høyhastighets USB Type-C og andre USB-tilkoblinger med USB 3.x og USB 2.x PHY på brikken.

– Markedet for høyhastighets skjerm- og kameragrensesnitt har blitt sittende fast med et utvalg av high-end FPGAer som er store, dyre og strømkrevende, eller low-end FPGAer med utilstrekkelig SerDes-ytelse. Vår nyeste Arora-V-enhet fyller gapet perfekt, og tilbyr en unik hard-kjerne MIPI C-PHY og D-PHY-funksjon i en liten og svært rimelig FPGA, kommenterer administrerende direktør Jason Zhu i Gowin.

Komponenten støttes av Gowin EDA FPGA-designmiljøet, som inkluderer et FPGA-designverktøy, IP-kjerner og referansedesign. Designverktøyet støtter programmeringsspråkene SystemVerilog, Verilog og VHDL. Det er ingen lisensieringsbegrensninger på bruken av Gowin EDA, og den kan lastes ned gratis fra www.gowinsemi.com.

Powered by Labrador CMS