Arioso Systems’ MEMS-mikrohøyttaler klarer å generere opptil 120 dB SPL (lydtrykknivå) fra et 10 mm2 aktivt område.
Arioso Systems’ MEMS-mikrohøyttaler klarer å generere opptil 120 dB SPL (lydtrykknivå) fra et 10 mm2 aktivt område.

Bosch Sensortec satser sterkere i forbrukermarkedet - kjøper Arioso Systems

Bosch utvider sektoren for MEMS-baserte mikrohøyttalere og skal markere seg som leverandør av sensorløsninger for forbrukerelektronikk med et oppkjøp. Arioso Systems, basert i Dresden, Tyskland, skal bli en del av Bosch Sensortec GmbH.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen er signert, men kjøpesummen er ikke offentliggjort. Oppkjøpet er betinget av godkjenning fra myndighetene.

– Det planlagte oppkjøpet av Arioso Systems utvider ytterligere vår ekspertise på sensorløsninger for forbrukerelektronikk innen mikrohøyttalere og gjør oss enda mer diversifiserte. Vi utvider derfor vår sterke posisjon som teknologileder på dette området, sier Dr. Stefan Finkbeiner, administrerende direktør i Bosch Sensortec.

Arioso Systems som er et utspring fra Fraunhofer IPMS og forskningsaktiviteter ved BTU Cottbus-Senftenberg i 2019, omtales som en av verdens mest innovative leverandører av MEMS mikrohøyttalerteknologi. Teknologien er også et supplement til Boschs MEMS-sensorportefølje for «wearables» og «hearables». Teknologikonseptet fra Arioso Systems kombinert med Bosch Sensortecs erfaring fra å utvikle teknologi for høyvolumsmarkedet innen forbrukermarkedet, forventes å bli med på å forme det globale MEMS-mikrohøyttalermarkedet.

Det er spesielt markedet innen TWS (true wireless stereo) som er interessant for Bosch etter oppkjøpet.
Det er spesielt markedet innen TWS (true wireless stereo) som er interessant for Bosch etter oppkjøpet.

Produsenter av TWS (true wireless stereo) øretelefoner og andre hørbare enheter vil dra nytte av en lydgenerering med betydelig mindre strømforbruk og en mindre formfaktor, noe som betyr utvidet batteridriftstid og enklere systemintegrasjon, mener Bosch.

Arioso Systems utviklet en ny lydtransduserteknologi, der lyd genereres gjennom bevegelse av vertikalt orienterte lameller inne i en silisiumbrikke. I motsetning til konvensjonell membran, bruker Arioso Systems-teknologien brikkevolumet i stedet for overflaten. Det gjør det mulig å bygge en miniatyr MEMS-mikrohøyttaler for å generere opptil 120 dB SPL (lydtrykknivå) ut av 10 mm2 aktivt område. Takket være den elektrostatiske aktuatoren av helsilisium MEMS med svært lave kapasitans, sparer teknologien batterikapasitet for nye, krevende sensorapplikasjoner som TWS og andre bærbare enheter.

I følge markedanalyseselskapet Yole forventes det totale markedet for mikrohøyttalere å vokse fra 9 milliarder dollar i 2020 til 11 milliarder i 2026, mens MEMS mikrohøyttalere vil ha en raskt voksende andel i dette segmentet.

Under en solskinnspreget video (1:29 lang) som beskriver noe av teknologien til Arioso Systems.

Powered by Labrador CMS