Global IoT:

Storallianse for global alt-i-ett mobil IoT-plattform

Murata kaller det en revolusjonerende allianse som skal tilby en kombinert tjeneste med mobiltilkobling, skytjenester og administrasjonsplattform (CMP) for globalt distribuerte IoT-applikasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Initiativet, etablert av et sterkt konsortium av ledende IoT-aktører, lover å fjerne mye av kompleksiteten og de tekniske barrierene knyttet til mobil IoT-administrasjon, og bidrar til å akselerere distribusjonen med en enkel enhetlig løsning.

Alliansen består av Amazon Web Services (AWS), Tartabit, Thales, Bridge Alliance, Deutsche Telecom, Ooredoo og Murata.

For små og mellomstore bedrifter

Bakteppet er at i dag er er det vanskelig for små og mellomstore bedrifter med færre ressurser å operere i mer enn én region. Vanligvis må man administrere flere kontrakter og SKU-er med en rekke tjentesteleverandører med forskjellige nettverk, noe som ytterligere øker kompleksiteten til utbredt IoT-distribusjon.

Videre, for batteridrevne IoT-løsninger som bærbare enheter, smart byinfrastruktur, verktøysmålere, industrielle sensorer og salgsutstyr, vil alliansen tilby viktige elementer som kreves for utbredt mobil IoT-distribusjon. Den samler en markedsledende skytjeneste, mobiltilkobling (inkludert null-touch-tilkoblingsprosess til skyen), eSIM og Connectivity Management Platform (CMP), samt en «one SKU» mobilmodul for heldekkende distribusjon og raskere utvikling.

Integrering av tjenester

Alliansen koordinerer et økosystem av leverandører som leverer IoT-utviklere et forhåndsdefinert sett med produkter og tjenester. Ved å tilby pakketjenester, forenkles utviklings- og distribusjonsprosessen for små og mellomstore selskaper, og gir dem lignende fordeler som konkurrenter med større volum.

Med sømløs integrasjon av tjenester, strategisk modulpris og forhåndsgodkjente lokale CSPer gjør at bedrifter kan strømlinjeforme utviklingen og øke driftseffektiviteten ved å eliminere behovet for bedrifter å bruke ressurser på å kombinere tjenestene selv, heter det i en pressemelding fra Murata.

Videre gir alliansen støtte for eSIM som kan kontrolleres gjennom én CMP. Denne CMP-løsningen effektiviserer utstyr- og SIM-administrasjonsoppgaver, og gir mulighet for kontroll over all tilkoblet maskinvare på én plattform, uavhengig av geografisk plassering eller CSP.

Alliansen leverer redusert energiforbruk sammenlignet med mange eksisterende cellulære IoT-løsninger. For å koble til skytjenester bruker en IoT-enhet vanligvis Transport Layer Security (TLS)-sertifisering, og overfører informasjon for å sikre forbindelsen. Denne prosessen øker strømforbruket og øker forbruket av mobildata unødvendig. Med alliansen loves en sikker og effektiv tilkobling til Hyperscaler-skyen, noe som forenkler tilkoblingsprosessen som «null-touch». Alliansen fungerer som et mellomledd, og vil redusere prosesserings- og strømbehovet for IoT-enheter på kanten uten at det går på bekostning av skytilkobling eller sikkerhet, og sparer også mobildataforbruk, heter det videre.

Ledende tjenesteleverandører

Alliansen koordinerer et komplett økosystem av bransjeledende leverandører innen sine felt, inkludert å gi IoT-utviklere et forhåndsdefinert sett med produkter og tjenester.

Skytjenester leveres av Amazon Web Services, Inc. (AWS), verdens mest omfattende skyinfrastruktur og -tjenester. Tilkoblingen til AWS IoT Core er aktivert av Tartabit på Aeris-plattformen. Mens Murata leverer maskinvaren Type 1SC – verdens minste Cat. M1/NB-IoT-modul med global sertifisering.

CMP er bygget på et enkelt enhetlig kjernenettverk som Aeris er vert for. Denne løsningen skal levere enklere administrasjon av globalt distribuerte, mobiltilkoblede IoT-ressurser uavhengig av regional plassering og CSP.

Flere regionale CSP-er, inkludert Deutsche Telekom IoT og Ooredoo, fungerer som salgssted for løsningen og leverer mobilnettverksforbindelsen.

For flermarkeds IoT-distribusjon har Murata inngått samarbeid med Bridge Alliance, den ledende mobilalliansen med over 34 medlemsoperatører som betjener over 1 milliard kunder til sammen. Enterprise-kunder kan utnytte Bridge Alliance som deres inngangsport til Asia, med sin multi-domene IoT-løsning drevet av Aeris som installerer tjenester sømløst på tvers av Bridge Alliances nedslagsfelt.

Thales skal tilby en avansert eSIM-administrasjonsløsning som lar bedrifter administrere livssyklusen til mobilabonnement på IoT-enheter på en sikker måte.

Vinnende kombinasjon

– Med alliansen bringer vi Muratas banebrytende tilkoblingsplattform sammen med andre ledende tjenester for å skape en kombinert løsning som løser mange av de tekniske utfordringene våre kunder står overfor, sa Masatomo Hashimoto, direktør for kommunikasjonsmodulavdelingen i Murata. – Med denne løsningen vil små og mellomstore bedrifter ha en utviklingshastighet og driftseffektivitet som vanligvis er forbeholdt mye større organisasjoner, og hjelpe dem med å akselerere sin IoT-distribusjon og markedsposisjon.

Powered by Labrador CMS