Embedded World 2024:

Qualcomm-baserte SMARC-moduler

SECO lanserer nye moduler i det standardiserte SMARC-formatet, med industrielle IoT-løsninger fra Qualcomm som motor.

Publisert

Italienske SECO lanserer under Embedded World i april de første SMARC systemmodulene (SoM) basert på Qualcomm QCS6490 og QCS5430 applikasjonsprosessorer.

Disse nye SMARC-modulene er de første resultatene fra SECOs strategiske samarbeid med Qualcomm Technologies, Inc., som ble kunngjort i september i fjor. Begge selskapene har som mål å bidra til å akselerere utviklingen av innovative databehandlingsprodukter for den industrielle IoT-verdenen.

Den nye SOM-SMARC-QCS6490 skal forenkle bruken av QCS6490-prosessoren, som er Qualcomm Technologies’ flaggskipplattform skreddersydd for IoT.

Utviklet med produktetlevetid og -holdbarhet i tankene, tilbyr brikkesettet støtte for AI og databehandling, robust ytelse ved lavt strømforbruk, og utvidede grensesnitt og periferiutstyr som passer til ulike industrielle bruksområder. Den integrerte Qualcomm AI Engine muliggjør maskinlæringsapplikasjoner på enheten, med en fusjonert AI-akseleratorarkitektur som hever den totale ytelsen til 13 TOPS.

SOM-SMARC-QCS6490 skal effektivisere tilgangen til denne fremtidsorienterte teknologien i en SMARC 2.1.1 systemmodul med Qualcomm Kryo 670 CPU som huser 1x Arm Cortex-A78 på 2,7 GHz, 3x Arm Cortex-A78 på 2,4 GHz, og 4x Arm Cortex-A55 på 1,9 GHz. Qualcomm Adreno 643 GPU sikrer forbedret grafikkytelse og energieffektivitet, og støtter FHD+ med 120 fps-oppløsning på primærskjerm og sekundærskjerm opptil 4k Ultra HD ved 60Hz.

Som et komplement til denne høynivå SoM, introduserte SECO også en medium løsning som modererer CPU- og GPU-ytelsen litt: SOM-SMARC-QCS5430, drevet av Qualcomm QCS5430. Denne neste generasjons systembrikken skal kombinere førsteklasses tilkoblingsmuligheter, ytelse på høyt nivå og avanserte AI-drevne kamerafunksjoner med potensialet for funksjonsoppgraderinger over-the-air via programvareoppdateringer for å låse opp forbedret ytelse. Modulen har en Octa-core Kryo 670 CPU med 4x Arm Cortex-A78 på 2,1 GHz, 4x Arm Cortex-A55 på1,8 GHz og en Qualcomm Adreno 642L GPU, som opprettholder paritet med den kraftigere SOM-SMARC-QCS6490 i alle andre funksjoner.

 

Powered by Labrador CMS