Embedded World:

Samarbeid for sikkerhetskritiske applikasjoner

MathWorks og Green Hills Software utvikler integrasjon for sikkerhetsrelaterte applikasjoner med bruk av Infineon AURIX Microcontrollers

Publisert

MathWorks, som utvikler matematisk dataprogramvare, og Green Hills Software, som leverer innvevd programvaretrygghet og -sikkerhet, melder nå om en integrasjon som skal hjelpe ingeniører med å designe sikkerhetsrelaterte applikasjoner for Infineon AURIX TC4x-familien av bilmikrokontrollere ved bruk av Simulink.

Ingeniører som bruker den nye familien av mikrokontrollere kan automatisere kompilering og kodebygging generert av Embedded Coder ved å bruke Green Hills Softwares støtte for AURIX, og utfører deretter rygg-til-rygg-testing ved hjelp av prosessor-i-sløyfe (PIL) simulering.

- Elektriske kjøretøy og automatiserte kjøresystemer har snudd opp-ned på konvensjonelle normer og introdusert et generasjonsskifte i tempo og omfang av utviklingen av bilelektronikk, sier Tom Erkkinen, produktsjef for området Embedded Code Generation hos MathWorks. – Green Hills er en ledende leverandør av innvevd programvare som vi samarbeider med for å tilby svært automatiserte verktøy og arbeidsflyter som overholder strenge funksjonelle sikkerhetsstandarder, som ISO 26262, fremholder han.

Bedrifter håndterer maskinvare- og programvarekompleksiteter med moderne programvareutviklingsteknikker, inkludert virtuell simulering og automatisert distribusjon. Med denne integrasjonen går bilingeniører raskt fra algoritmedesign til produksjonsimplementering, vel vitende om at aktiveringsverktøyene fra MathWorks og Green Hills Software støtter store sikkerhetsstandarder, heter det i en pressemelding fra de tre selskapene. Evnen til å validere brukstilfeller, teste algoritmer og automatisk generere innebygd programvare har potensial til å forbedre organisasjoners time-to-market:

- Mange av våre kunder bruker MathWorks-produkter for å lage algoritmer for innebygde systemer, sier Rob Redfield, direktør for forretningsutvikling i Green Hills Software. - Nå har disse kundene ikke bare en brukervennlig måte å kjøre og verifisere disse algoritmene på innebygde prosessorer, men de kan også feilsøke, analysere og optimere koden deres med sikkerhetskvalifiserte optimalisering av C/C++ kompilatorer og kjøretidsbiblioteker innenfor Green Hills MULTI IDE.

Dette er det nyeste samarbeidet mellom MathWorks og Green Hills Software. Disse kapasitetene utvider samarbeidet mellom MathWorks og Green Hills Software som i 2021 genererte MULTI Toolbox for Embedded Coder, tilbudt av Green Hills, som gjør det mulig for ingeniører å raskt og effektivt utvikle og distribuere Simulink- og MATLAB-modellene sine på et bredt spekter av innebygde prosessorer .

- Samarbeidet mellom MathWorks og Green Hills Software er et stort skritt fremover for å akselerere utviklingen av sikkerhetskritiske applikasjoner, slik som for eksempel biler, som bruker AURIX TC4x-familien, uttaler Thomas Schneid, direktør for Software, Partner and Ecosystem Management hos Infineon Technologies AG. - MathWorks og Green Hills Software er to viktige partnere som lykkes med å støtte kundene våre i deres utvikling, legger han til.

Powered by Labrador CMS