Embedded world:

Komplett systemmodul fra prototyping til volumproduksjon.

Arduino for industriell IoT

Portenta C33 skal gjøre industriell IoT mer tilgjengelig enn noen gang.

Publisert

Det er i hvert fall hva Arduino lover i forbindelse med lanseringen av den nye Portenta C33 System-on-Module (SOM), basert på RA6M5, en Arm Cortex M33-basert mikrokontroller fra Renesas.

Portenta C33 er det siste tilskuddet til Arduinos Portenta-familie, som er spesielt designet for å gi en komplett og skalerbar plattform for IoT-kantenheter. Portenta C33 tilbyr en kraftig mikrokontroller, tilkoblingsmuligheter og sikkerhet til en håndterlig pris, noe som gjør den egnet for et bredt spekter av applikasjoner, som Edge AI-enheter, IoT-gatewayer, fjernstyringssystemer, flåteadministrasjon og prosessporing.

– Denne nye systemmodulen vil tette gapet mellom prototyping og implementering i volum, og dermed redusere time-to-market betydelig, sier Fabio Violante, CEO i Arduino.

Portenta C33 gir profesjonelle utviklere en produksjonsklar IoT-plattform som kombinerer det velkjente Arduino-miljøet med andre høynivåspråk som MicroPython. Modulen integrerer Wi-Fi og Bluetooth Low Energy-tilkobling sammen med et bredt utvalg av perifere grensesnitt, inkludert CAN, SAI, SPI og I2C. Videre sikrer RA6M5s integrerte Secure Crypto Engine 9 (SCE9) med sikker nøkkellagring industriell sikkerhet på maskinvarenivå og muligheten til å utføre over-the-air fastvareoppdateringer med Arduino IoT Cloud eller andre tredjepartstjenester.

Portenta C33 kan være i hjertet av industrielle IoT-gatewayer, kommunikasjonsenheter, maskiner og sensorer for å samle driftsdata i sanntid, og vise dem på et tilpasset Arduino IoT Cloud-dashbord eller tredjeparts skyplattformer med ende-til-ende sikker datakryptering. Dette tilbys også av den innebygde RA6M5 med Arm TrustZone og Renesas’ sertifiserte SCE9.

For eksempel kan data om såkalt total utstyrseffektivitet (OEE) og total prosesseffektivitet (OPE) spores, overvåkes og behandles; eller smarte systemer kan oppdage uregelmessigheter, varsle operatører om ikke-planlagte nedetider, eller gi informasjon for prediktivt vedlikehold som til slutt forbedrer produksjonshastigheten. Portenta C33 kan også enkelt pares med Nicla-modulenes smarte sensorer, for å utføre kvalitetssikringskontroller rett på produksjonslinjen, og fange opp eventuelle feil så tidlig som mulig.

I fabrikker, kontorer og boligbygg kan Portenta C33 brukes til å overvåke gass, vann, elektrisitet og ethvert annet forbruk gjennom ett enkelt system. Data kan samles inn, vises og behandles for å finne brukstrender i Arduino IoT Cloud-diagrammer, og gir et helhetlig bilde for energistyringsoptimalisering og kostnadsreduksjon, opplyser Arduino.

Powered by Labrador CMS