Elmek:

Kontaktleverandør åpner testsenter for kunder

Nicomatic åpner nytt testlaboratorium og tilbyr materialtest og kvalifiseringstjenester til kunder med krevende produkter.

Publisert Sist oppdatert

Som en del av sin design- og utviklingsprosess for robuste, tøffe miljøer og applikasjoner med høy pålitelighet (hi-rel), utsetter kontaktprodusenten Nicomatic sine egne produkter for strenge miljømessige, mekaniske og elektriske tester – for å sikre at de møter komplekse industristandarder og -spesifikasjoner. Nå har det franske selskapet åpnet et materialtestingslaboratorium som tilbyr disse test- og kvalifiseringstjenestene til kunder med krevende applikasjoner.

Nicomatics testingeniører vil her jobbe tett med kundedesign- og utviklingsteam, og bruke sin ekspertise til kompleks materialtesting og kvalifisering av kundeprosjekter.

Nicomatics testlaboratorium er kvalitetssertifisert i henhold til ISO 9001 og AS9100, med flere tiår med erfaring i å møte industristandarder og spesifikasjoner på tvers av forsvar, luftfart og romfartsapplikasjoner, inkludert MIL-DTL-55302, MIL-DTL-83513 og ESCC3401, skriver selskapet i en pressemelding.

En lab fullspekket av ulike instrumenter skal kunne utføre mer enn 20 forskjellige tester for sikkerhet og ytelse, som eksempler nevnes:

· Signalintegritet: en Rohde & Schwarz vektornettverksanalysator utfører karakterisering av signaler over tid- og frekvensdomener, så vel som for standard kommunikasjonsprotokoller (inkludert Ethernet, USB, SATA og HDMI).

· Miljø: ved bruk av en Labworks vibrasjonstestbenk kan tester gjøres for vibrasjon, magnetisk permeabilitet, temperatursykling, med fuktig eller tørr varme/kulde, termisk sjokk og fuktighetskontrollert saltspray.

· Mekanisk: med en vertikal testbenk og en Antilog Atlas II CC automatisert materialtestmaskin kan tester utføres for strekk- og mekanisk styrke, separasjon, retensjon og isettings-/uttrekkingskraft, samt strekkstyrke for kabelkrymping.

· Elektrisk: en Sefelec dielektriskmåler kan brukes til å utføre både hipot- og isolasjonstest, bestemme dielektrisk motstands- eller sammenbruddsspenning, ved spesifikke høyder mellom havnivå (1 bar) og 100.000 fot (10 mbar), så vel som test av isolasjonsmotstand fra havnivå til store høyder.

· Kjemisk: tester omfatter væskemotstand, markering og elastisitet(ekspansjon i silikon.

– Men vi er ikke «bare» et testlaboratorium: Vår virkelige verdi er å gi spesialistrådgivning og ekspertise der andre ikke kan, sier testingeniør Jorris Martel, som ser frem til å jobbe sammen med kundene for å forbedre deres design.

Powered by Labrador CMS