EMI-skjerming:

Stopper mikrobølgene

Nytt mikrobølgeabsorberende materiale skal redusere elektromagnetisk stråling ved høyfrekvensapplikasjoner.

Publisert

Chomerics Division i Parker Hannifin introduserer et nytt mikrobølgeabsorberende materiale, CHO-MUTE 9009. Materialet består av en silikonelastomermatrise med karbonfyll og tilbyr RF-absorbsjon i høye høyt frekvensområder.

Materialet kan eksempelvis oppnå 50 dB/cm med absorpsjon ved 77 GHz, en standardfrekvens som brukes i bilindustrien for applikasjoner som ADAS (Advanced Driver Assistance System), opplyser produsenten.

Foruten en brukervennlig tilnærming til reduksjon av uønsket elektromagnetisk stråling fra elektronisk utstyr, skal materialet også minimere krysskobling mellom hulrom og mikrobølgeresonanser.

I tillegg til bilindustrien kan også andre sektorer dra nytte av dette innovative absorberingsmaterialet, inkludert militær/kommersiell radar, telekommunikasjonsutstyr og generell RF-testing.

Ved å redusere uønsket elektromagnetisk stråling gjennom absorbering av signaler og reduksjon av refleksjon fra metalliske overflater er masterialet egnet for bruk i nærheten av elektroniske kretser. Materialet har følgende elektriske egenskaper: En overflatemotstand på >1 M Ω/square (CEPS-002-testmetoden), bulkvolumresistivitet på >1 M Ω-cm (CEPS-002), 1,05 magnetisk permeabilitet (ASTM D2520), 0,001 magnetisk tapstangens (ASTM D2520), elektrisk permittivitet på 10 (ASTM D2520) og 0,08 dielektrisk tapstangens (ASTM D2520).

CHO-MUTE 9009 er tilgjengelig som arkplate i et utvalg standardtykkelser med eller uten elektrisk ledende trykkfølsomt lim (PSA). Et bredt utvalg av produksjonsteknikker er også tilgjengelig for tilpasset delproduksjon, inkludert støpte profiler eller utstansede/vannstrålekuttede (ikke slipte) former. Materialet er fleksibelt, noe som skal gjøre det enkelt å kutte og konvertere for bruk i empirisk testing av absorberingsløsninger.

 

Mer informasjon: CHO-MUTE 9009 mikrobølgeabsorberende materiale

Powered by Labrador CMS