Økende behov for dempespoler

Leverandøren Knitter-inductive setter fokus på sine THT toroidespoler som følge av økt behov i elektronikkmarkedet, ikke minst elbillading.

Publisert

Toroidebaserte jordingsmodus dempespoler, eller såkalte common mode chokes, brukes hovedsakelig for 1- og 3-faseapplikasjoner ved merkespenninger på 230V og 400V AC for å undertrykke EMC-støy.

Støyen kan eksistere ved forskjellige frekvensområder, dermed må THT dempespolene passe perfekt inn i eksisterende kretser på kundens side. Derfor tilbyr knitter-inductive en høy grad av fleksibilitet på skreddersydde løsninger til en stor standardportefølje, skriver selskapet i en pressemelding.

Kjernematerialet kan velges fra ulike materialer, som NiZn, MnZn eller nanokrystallinsk materiale, og selskapet understreker at kjernevalget er en av de viktigste oppgavene her. MnZn demper støy best ved lavere frekvenser, NiZn ved høyere frekvenser og en nanokrystallinsk kjerne dekker nesten begge frekvensområdene.

Ved siden av dette er nanokrystallinsk kjernemateriale egnet for høytemperaturapplikasjoner og tilbyr en mye lavere kjernestørrelse ved lignende strømmer sammenlignet med NiZn og MnZn.

For skreddersydde CMCer kan kjernen settes sammen i horisontal eller vertikal retning på en base, en separator kan legges mellom de to viklingene på kjernen for å oppnå en høyere dielektrisk styrkeverdi og tettheten kan velges av kunden, alt uten verktøykostnader, hevder leverandøren.

www.knitter-inductive.com

Powered by Labrador CMS