Tynnere metallplatemotstand:

Anvendelig shuntmotstand for bil og industri

12W metallplate shuntmotstand skal være egnet for tosidig avkjølte kraftmoduler i bil- og industriutstyr.

Publisert Sist oppdatert

ROHM hevder at de har utviklet industriens tynneste (H: 0,03 tommer/0,85 mm) 12W metallplate shuntmotstand (PSR350). Den skal være optimalisert for kraftapplikasjoner med høy effekt innen bil- og industrielt utstyr. ROHM vil også utvide PSR-porteføljen til å inkludere en 0,2 mΩ (PSR100) modell sammen med en 15W type i markedets minste størrelse size (PSR330).

Shuntmotstander har vært brukt i kraftmoduler for industrielt utstyr i noen tid. Tilsvarende øker antallet tynne, dobbeltsidige avkjølte kraftmoduler som brukes i hovedvekselretterne til xEV-er – som krever innlemming av kraftenhetsbrikker (IGBTer og SiC MOSFETer) og shuntmotstander for å redusere kapslingsstørrelsen.

Konvensjonelle metallplate-shuntmotstander reduserer ofte kjøleeffektiviteten til kraftenheter på grunn av deres relativt høye profil. Men å redusere høyden har vist seg vanskelig, siden det er nødvendig å prototype og evaluere en rekke sveisematerialer i forskjellige konfigurasjoner. ROHM utnytter sine styrker innen produksjon og design for å lage prototyper med små partier i en rekke sveisematerialer og mønstre. Denne fleksible utviklingsevnen skreddersydd til markedets behov gjør det mulig å utvikle de tynneste kraftshuntmotstandene på markedet, skriver selskapet i en pressemelding.

PSR350 bruker ROHMs vertikalt integrerte produksjonssystem sammen med material- og prosessoptimalisering for å oppnå en tykkelse på bare 0,03 tommer (0,85 mm), omtrent halvparten av konvensjonelle produkter i 12W-klassen.

Den samme teknologien brukes til å utvikle den minste (0,25 tommer × 0,25 tommer / 6,4 mm × 6,4 mm) 15W shuntmotstanden i bransjen (PSR330). Dette skal redusere størrelsen med ca. 65 % sammenlignet med konvensjonelle produkter i samme klasse, og bidra til å redusere monteringsarealet i en lang rekke bruksområder med høy effekt.

Samtidig vil PSR100 være tilgjengelig i en 0,2 mΩ modell som utvider den nedre grensen fra eksisterende 0,3mΩ for å muliggjøre deteksjon av enda høyere strømmer, får vi opplyst.

Powered by Labrador CMS