Mønsterkortproduksjon:

Litauiske Teltonika bygger en ny, europeisk mønsterkortfabrikk. Begrunnelsen er at det er for få fabrikker i Europa akkurat nå. Fabrikken blir på 33.000 kvadratmeter.

Bygger ny europeisk mønsterkortfabrikk

Avgjørelsen ble tatt i august ble  og nå er byggingen av litauiske Teltonikas kretskortfabrikk i Vilnius i gang. Produksjonen skal starte om et drøyt år og investeringen er på 1,75 milliarder kroner.

Publisert

Teltonika er kanskje mest kjent for sine industrielle rutere for Wi-Fi og mobilnettverk, men gjør litt av hvert, inkludert elektronikkproduksjon.

I august bestemte selskapet seg for å bygge en høyautomatisert kretskortfabrikk like utenfor Vilnius for 143 millioner euro. Fabrikken blir på 33.000 kvadratmeter og planen er at den skal settes i drift i begynnelsen av 2025 og sysselsetter rundt 250 personer. Selve byggingen av fabrikken forventes å være ferdig i desember 2024.

– Investeringen gjør at vi kan korte ned ledetidene, beskytte teknologiene vi utvikler på en bedre måte, redusere risikoen i leverandørkjedene og bli uavhengige av politiske beslutninger fra tredjeparter, sier Teltonikas grunnlegger og styreleder Arvydas Paukštys i en pressemelding.

I meldingen sier selskapet også at den europeiske mønsterkortindustriens kapasiteter og globale markedsandeler sunket betydelig de siste 20 årene. Som en forholdsregel mot potensiell risiko, bestemmer vi oss for å etablere mønsterkortproduksjon i Litauen og vokse til en anerkjent mønsterkort- og EMS-leverandør med en praktisk beliggenhet i Europa.

Powered by Labrador CMS