Europeisk elektronikkproduksjon:

Illustrasjonsfoto.

Rekordnivå i 2023 - neste år kan bli tøffere

Det europeiske EMS-markedet vokste til et rekordnivå i 2023, men kan oppleve utfordringer i 2024

En årlig undersøkelse, utført av in4ma og sponset av IPC Electronics Europe GmbH, opplevde den europeiske elektronikkindustrien (EMS) en robust vekst på 11 prosent i fjor. Kortmontasje (PCBA) av EMS-selskaper oppnådde rekordinntekter på 57,3 milliarder euro i 2023, noe som understreker elektronikkproduksjonens viktige rolle i den europeiske økonomien og industrielle basen, heter det i en melding fra IPC.

Dieter Weiss, grunnlegger og president for in4ma, og hovedarkitekten for undersøkelsen, sier at 306 juridiske enheter bidro med data til årets undersøkelse, noe som representerte en økning på 50 prosent på bare tre år.

Høydepunkter fra undersøkelsesdataene inkluderer:

  • 81 prosent av EMS-selskapene hadde høyere inntekter enn året før.
  • Sysselsettingen i EMS-industrien økte med omtrent 14 000 til i overkant av 254 000 totalt, noe som representerte en sysselsettingsvekst på 5,9 prosent.
  • EMS-produksjon av PCBA representerte bare 43 prosent av det totale markedet for europeisk PCBA-produksjon i Europa, så langsiktig vekstpotensial eksisterer fortsatt.
  • Markedet forble veldig topptungt: Mindre enn fire prosent av de totale EMS-selskapene i Europa representerte over 70 prosent av inntektene.
  • Råvareoverskudd i varelagerene ble beregnet til å være 5,2 milliarder euro.
  • Markedskonsolidering vil fortsette i 2024, noe som fremgår av 12 fusjons- og oppkjøpsavtaler (M&A) som ble fullført bare i løpet av de to første månedene av det nye året.
  • Samlet prognose for 2024 er at det europeiske EMS-markedet kan krympe med opptil én prosent.

Weiss vil dele funnene på flere live-presentasjoner i løpet av de neste seks månedene:

IPC APEX EXPO – Anaheim, California, USA – 8. april

in4ma EMS & PCB Forum – Ulm, Tyskland – 6. juni

IPC UK EMS Executives Meeting – London, Storbritannia – 13. juni

IPC European EMS Executives Meeting – Gdansk, Polen – 25. september

Den fullstendige rapporten, «Annual Survey of the European EMS Industry 2024,» skrevet av Dieter Weiss og Mareike Haass kan kjøpes direkte fra in4ma for 690 euro. Kontakt Weiss på weiss@in4ma.de for ytterligere informasjon.

Powered by Labrador CMS