Batterilagring:

Går inn i boligmarkedet med Pixii Home-batteri

Pixii går inn i boligmarkedet med sitt Pixii Home modulære energilagringsprodukt, med lansering i Sverige først.

Publisert

– Flere faktorer driver boligmarkedet: Økt penetrasjon av solenergi og elektriske kjøretøy, varierende energipriser på grunn av endret energimiks, offentlige insentiver og åpning av nettstøttemarkeder for husholdninger. Disse faktorene gir en attraktiv tilbakebetalingstid og har ført til en eksplosiv interesse for energilagringsløsninger for boliger, sier Kenneth Bodahl, administrerende direktør i Pixii.

Pixii Home er basert på PixiiBox, en 3,3 kW toveis konverteringsmodul som også er byggesteinen i kjernen av Pixiis løsninger for det profesjonelle markedet. Pixii Home kan utstyres med opptil seks PixiiBox-moduler (20kW) og opptil fire 48-volts litium-ion-batterier med en total kapasitet på 20 kWh. Både antall PixiiBox-moduler og batterier kan skaleres i henhold til nåværende og fremtidige strømbehov.

– I løpet av de siste årene har Pixii vokst raskt takket være sitt rykte som leverandør av høykvalitets energilagringsløsninger til krevende profesjonelle kunder. Siden vi vektlegger modularitet og skalerbarhet, brukes våre løsninger på en rekke forskjellige områder. Vi synes husholdninger fortjener samme pålitelighet og fleksibilitet, og det er det vi tilbyr med Pixii Home, sier Bodahl.

I følge selskapet tilbyr Pixii Home flere fordeler:

 • Smart energisparing
  • Lagrer overflødig solenergi for å drive hjemmet med gratis, fornybar elektrisitet når det trengs
  • Lader batterier fra nettet når strømprisene er lave, for å bruke når strømkostnadene er høye
  • Kan barbere av toppene i energiforbruket, redusere serviceavgiftene til nettleverandørene
  • Gjør det mulig for forbrukere å generere inntekter
 • Selg nettstøttetjenester: få betalt for å leie ut batterikapasitet for å støtte lokale nett, gjennom tjenester som FFR (Raske frekvensreserver), FCR (primærreserver) og FCAS (systemtjenester for frekvensregulering)
 • Tjen penger ved å selge overflødig solenergi tilbake til nettet
 • Fungerer som backup under strømbrudd – øker energiuavhengigheten
 • Er enkel å installere, oppgradere og integrere med eksisterende solcelleanlegg
 • Elegant og rent design med industriell styrket kabinett som tåler tøffe værforhold
 • Overvåkes og styres gjennom en brukervennlig app

Pixii Home har en av de raskeste responsene i bransjen for energilagring opp til 20 kW, noe som gjør den spesielt egnet for FFR- og FCR-støttetjenester. Dette betyr at systemet er i stand til svært raske justeringer i effekt. Denne evnen er avgjørende for å støtte nettstabilitet ved å bidra til frekvensreguleringstjenester, som er kritiske i øyeblikk med plutselige etterspørselstopper eller fall i tilbud.

Ny forretningsenhet

Andreas Gronarz skal lede Pixii Home.

Pixii har opprettet en ny forretningsenhet for Pixii Home, ledet av Andreas Gronarz, som nylig begynte i Pixii med en omfattende bakgrunn innen forretningsutvikling innen fornybar energi og teknologi.

Til å begynne med lanseres Pixii Home i Sverige, som har et gunstig reguleringsmiljø og insentiver knyttet til solcelle-PV og lar husholdninger ta del i nettstøttemarkedet.

– Etter Sverige vil vi lansere Pixii Home i nye markeder globalt basert på en pågående evaluering av markedstrender og regelverk. Vi vil nærme oss boligmarkedet gjennom veletablerte samarbeidspartnere. Vi forventer at Pixii Home vil bidra betydelig til vår vekst allerede i 2024, sier Gronarz.

Powered by Labrador CMS