electronica 2022:

Fortsatt størst

Med 2 144 utstillere og rundt 70 000 besøkende er messen electronica som ble arrangert forrige uke, fortsatt størst. Om det volummessig ikke var helt opp til sist det var publikumsmesse, i 2018, meldes det om nye rekordnivåer for utstiller- og besøkstilfredshet.

Publisert Sist oppdatert

Vi var der og merket tidlig at stemningen var svært god. Det virket som om det var en stor lettelse å endelig få møte hverandre igjen. De vi snakket med bekreftet dette, og svært mange stands var faktisk fullpakket.

– electronica 2022 bekreftet sin status som verdensledende messe og demonstrerte nok en gang at München er stedet for den internasjonale elektronikkindustrien, oppsummerer Dr. Reinhard Pfeiffer, administrerende direktør i Messe München i en pressemelding etter messen. – Vi er glade for at antall besøkende bare var rundt 14 prosent under rekordresultatet i 2018, og at andelen internasjonale besøkende på rundt 54 prosent var enda høyere enn ved de tidligere arrangementene – et fremragende resultat i disse tider. Dessuten var våre utstillere og besøkende ifølge messeundersøkelsen mer fornøyde med electronica i år enn noen gang før.

En av grunnen til at det ikke ble besøksrekord kan være det faktum at noen utstillere valgte å utebli på grunn av en fortsatt angst for korona. Blant annet valgte en stor, tysk aktør som Rutronik å droppe årets messe. Vi tror også at potensielle besøkende droppet messen av samme grunn.

Dr. Gunther Kegel, president for ZVEI, den tyske foreningen for elektronikk- og digitalindustri, bemerket at electronica fremhevet sin posisjon som en verdensledende messe- og konferanseplattform for elektronikkindustrien nok en gang i år: – Stemningen er positiv – tilbake igjen med publikum i München etter fire år, standene var godt besøkt, det var mange samtaler og verdifulle kontakter knyttet. Nok en gang innså vi én ting: Ansikt til ansikt-kontakter og direkte diskusjoner på messer er uerstattelige.

Vi kommer plutselig tilbake med mer fra vårt besøk, både her og i bladet Elektronikk nr. 12.

Tallene

2 144 utstillere reiste fra 48 land og regioner til München (2018: 3 124 | 53), omtrent 64 prosent av dem kom fra land utenfor Tyskland (2018: 70 prosent). Omtrent 70 000 besøkende fra rundt 100 land og regioner deltok på messen (2018: 81 471 | 101). Andelen internasjonale besøkende var rundt 54 prosent (2018: 50 prosent). Etter Tyskland var de 10 beste besøkslandene (i denne rekkefølgen): Italia, Østerrike, Frankrike, Storbritannia og Nord-Irland, Sveits, USA, Israel, Spania, Tyrkia og Sverige. Det var overraskende mange nordmenn der også, men ikke mange nok til å komme med i statistikken.

Neste electronica arrangeres fra 12. til 15. november 2024.

Powered by Labrador CMS