Illustrasjonsfoto: DesignSpark
Illustrasjonsfoto: DesignSpark

Kampanje for å skape tekniske løsninger for en bedre verden

Kampanjen startes med et prosjekt der ingeniører inviteres til å håndtere innendørs luftforurensning med den nye plattformen for utvikling av sensorer i DesignSpark.

Publisert

RS Components (RS) har lansert DesignSpark kampanjen #ActivistEngineering, som har til hensikt å oppmuntre og inspirere ingeniører over hele verden til å «gjøre det utrolige til en realitet for en bedre verden».

DesignSpark #ActivistEngineering-kampanjen starter med et pilotprosjekt som tar for seg utfordringene med økende luftforurensning, spesielt forurensning innendørs forårsaket av luftbårne partikler, lukt og gasser i hjemmet, karbondioksid, og mer. «Air Quality»-kampanjen oppfordrer de mer enn én million registrerte medlemmer i DesignSpark-fellesskapet til å hjelpe til med å designe, bygge og distribuere et globalt nettverk av bærbare luftkvalitetssensorer for hjemmet, arbeidsplassen eller andre offentlige innendørsfasiliteter, og dele de innsamlede dataene med samfunnet.

For å støtte prosjektet har RS presentert en ny sky-aktivert prototypeplatform basert på åpen kilde som består av marksinvare og kode utviklet i samarbeid med DesignSpark-partnere. DesignSpark Environmental Sensor Development Platform er basert på en enkeltkort-datamaskin med trådløs tilgang til skyen. Settet består av luftkvalitetssensormoduler som kobles til et Raspberry Pi-kompatibelt kort med berøringsskjerm. Plattformen og de 3D-printede kabinettene er optimalisert for Raspberry Pi-modellen 3B+, men alle modellene kan brukes. Den er også kompatibel med tilleggsmoduler (PMOD), så det er mulig å koble til et omfattende utvalg av PMOD-tilleggskort.

Prosjektet gjennomføres over tre faser i løpet av seks måneder fra november 2021, der en liten gruppe fase én-deltakere blir valgt ut til å Alfa-teste sensorutviklingsplattformen. Disse brukerne vil lage og dele prosjekter til fellesskapet, og baner vei for fase to av prosjektet, der alle DesignSpark-medlemmer kan delta og få muligheten til å vinne ett av 50 sensorsett. Kommersiell tilgjengelighet vil følge i sluttfasen. 

Powered by Labrador CMS