Utvikling:

Microchip oppdaterer utviklingsverktøy

Neste-generasjon MPLAB ICD 5 og MPLAB PICkit 5 in-circuit debuggere/programmerere tilbyr nye måter å programmere og tilkoble på.

Publisert

I takt med at programmering og debugging fortsetter å være essensielt, har Microchip Technology lansert to nye verktøy som tilbyr raske, rimelige og anvendelige løsninger. De nye MPLAB ICD 5 og MPLAB PICkit 5 in-circuit debuggere/programmerere innehar begge fjernstyrte programmeringsmuligheter som ifølge selskapet skal gi en forbedret brukeropplevelse.

MPLAB ICD 5 in-circuit debugger/programmerer tilbyr avanserte tilkoblings- og strømalternativer for utviklere av design basert på PIC, AVR og SAM-enheter samt dsPIC Digital Signal Controllers (DSCs). Fordi det reduserer behovet for strømledninger, kan dette utviklingsverktøyet brukes i miljøer hvor effektiv plassutnyttelse er nødvendig.

PoE+ lar enheten drives av de samme ledningene som brukes til datakommunikasjon, uten behov for ekstra strømledninger. I tillegg til fleksibiliteten som PoE+ tilbyr, gir Ethernet-tilkoblingen mulighet for fjernutvikling og isolasjon fra omgivelsesmessige forhold.

Ekstern feilsøking og programmering over Ethernet, strømovervåking for å optimalisere design for strøm, og integrasjon med CI/CD-systemer (Continuous Integration / Continuous Deployment) skal gi en funksjonsrik utviklingsopplevelse, forsterket av fortrinnene ved maskinvare og tilkoblingsmuligheter. Brukere kan redusere utviklingstiden ved å bruke Arm Single Wire Output (SWO) sporing og en rekke programmerings- og feilsøkingsgrensesnitt.

MPLAB PICkit 5 in-circuit debugger/programmerer er en mer fleksibel versjon av forgjengeren, og kan brukes både mens den er koblet til en datamaskin med MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) eller i felten. Kompatibelt med alle arkitekturer som tilbys av Microchip, er dette raske og bærbare verktøyet i stand til fjernprogrammering via Microchips oppdaterte Programmer-to-Go (PTG) smarttelefonapp. Den bruker en trådløs Bluetooth Low Energy-radio for å tillate utviklere å koble til enheten via smarttelefonen via PTG-appen. Med PICkit 5 kan flere programbilder velges på SD-kortet gjennom appen slik at brukeren kan programmere forskjellige bilder i felten. Tidligere verktøy var bare i stand til å programmere bildet i MPLAB X IDE eller MPLAB IPE før brukeren gikk ut i felten.

Begge verktøyene støttes av MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) og MPLAB Integrated Programming Environment (IPE), Microchips konfigurerbare programvare og brukergrensesnitt. En oppdatert 6.10-versjon av MPLAB X IDE vil bli rullet ut med disse produktene og skal forenkle designprosessen for kunder som må migrere fra en Microchip-enhet til en annen for å møte behovene til ulike applikasjoner.

Powered by Labrador CMS