IP-utvikling:

Ventana velger Imperas for RISC-V

Imperas RISC-V referansemodeller, simulator, tester og verifikasjons-IP brukes for kraftige datasenter-klasse CPU-kjerner.

Publisert

Imperas Software Ltd. melder i dag at prosessorleverandøren Ventana Micro Systems Inc., har valgt Imperas simulerings- og testløsninger for RISC-V prosessorene som nå er under utvikling som IP-kjerner og brikkebiter (chiplets).

Ventana leverer RISC-V CPUer med høy ytelse og domenespesifikk arbeidsakselerasjonsevne levert i form av flerkjerne brikkebiter eller kjerne-IP for høyytelsesapplikasjoner i datasentere, bilindustri, 5G-infrastruktur, AI og klientmarkeder. Ventana ble grunnlagt av veteraner fra prosessorindustrien, og er medlem av RISC-V International Board of Directors og dets tekniske styringskomité.

Imperas bidrag er et fleksibelt rammeverk for RISC-V-prosessorverifisering, som gjør at designverifiseringsteam kan verifisere en prosessorimplementering fullstendig og ifølge selskapet akselerere tiden til markedet.

Basert på de pålitelige Imperas RISC-V-referansemodellene, verifikasjons-IP og Imperas arkitektoniske valideringstester, tilbyr Imperas også dynamiske sammenligninger av prosessorimplementeringen mot Imperas RISC-V-referansemodell i en "steg-for-steg-sammenlignings"-metodikk som gir både nøyaktig deteksjon av problemer og effektiv løsning av feil.

Verifisering av en implementering av RISC-V Vector-spesifikasjonen kan være komplisert på grunn av det store spekteret av konfigurasjonsalternativer og parametere som er tilgjengelige for utviklere. Imperas RISC-V-referansemodellene inkluderer retningslinjene for å dekke hele omfanget av Vector-spesifikasjonen. For å utfylle dette inkluderer Imperas verifikasjons-IP arkitektoniske valideringstester og testsett for vektorer, tilgjengelig på forespørsel og konfigurert til de samme målparametrene.

Den gratis riscvOVPsimPlus-pakken inkluderer en komplett Imperas RISC-V-referansemodell og arkitektonisk valideringstestpakke, konfigurert for en basisvektormotor for RV32GCV med elen:32, vlen:256, slen:256.

Powered by Labrador CMS