EDA:

For å starte den generative prosessen velger man hvilke lag som har strømforsyning og jord.

Allegro får kunstig intelligens

Cadence har lansert en AI-basert versjon kretskortverktøyet Allegro for små og mellomstore prosjekter. Allegro X AI kjører i skyen og skal redusere utviklingstiden betydelig, ifølge EDA-leverandøren.

Publisert Sist oppdatert

Det som før tok to uker å gjøre manuelt, vil nå gjøres på 75 minutter med det AI-støttede verktøyet, hevder selskapet. Nå i starten er det en grense på to timer for å gjøre «place-and-route». Større prosjekter spiser opp for mye dataressurser, og derfor har Cadence foreløpig trukket grensen her.

Verktøyet bruker nettlisten til å bestemme størrelsen på prosjektet.

Allegro X AI har en ny designflyt basert på den nevnte nettlisten pluss fysiske og elektriske begrensninger som ligner på den som brukes i halvlederkretsdesign.

Resultatet er et kort hvor komponentene er plassert og strømforsyningsplanet pluss de kritiske kommunikasjonsplanene rutes. Videre opprettes det rapporter for signalintegritet og strømintegritet.

Ifølge Cadence vil ikke Allegro X AI erstatte konstruktørene, men er mer ment som et verktøy for å utforske ulike topologier.

Utvalgte kunder inkludert Kioxia, Velux og Schneider bruker allerede kretskortverktøyet, som vil være generelt tilgjengelig i oktober.

Powered by Labrador CMS