Ny versjon

Altium Designer 22 kan holde styr på tilgjengelige komponenter

EDA-leverandøren Altium har lansert med Altium Designer 22, som lar utviklere fokusere mer på design og bekymre seg mindre om mangel i forsyningskjeden.

Publisert Sist oppdatert
Eksempel på komponentoversikten som er innebygget i designverktøyet.
Eksempel på komponentoversikten som er innebygget i designverktøyet.

Det finnes mange veier å hente inn komponentinformasjon og tilgjengelighet, og nå kommer Altium Designer 22 med tilleggsfunksjoner som skal hjelpe til med å hente komponenttilgjengelighet. I tillegg har den nye versjonen forbedrede funksjoner som reduserer manuelle designoppgaver, sammen med avanserte verktøy for livssyklusadministrasjon i sanntid brukt i forbindelse med Altium 365. Altium Designer-brukere som har aktive abonnementer kan dra nytte av alle funksjoner og oppgraderinger inkludert i den nye utgivelsen, inkludert:

  • Parts Insight Experience, som proaktivt gir forsyningskjedeintelligens direkte inn i designet
  • Avanserte kortdesignfunksjoner som gjør det mulig, på en enkel måte, å lage komplekse design og raskt forberede dem for produksjon
  • Forbedrede SPICE-simuleringsverktøy aktivert med Monte Carlo-analyse for å måle kretskvalitet
  • Sanntids livssyklusadministrasjon med Altium 365 som gjør det mulig for brukere å jobbe fra hvor som helst og med hvem som helst

Altiums nye Part Insights Experience leverer sanntids forsyningskjedeintelligens direkte i designmiljøet slik at informasjon om komponentspesifikasjoner, livssyklus og tilgjengelighet alltid er der, alltid rett og alltid på, sier selskapet. Robust forsyningsinformasjon, drevet av kraftige stykklisteverktøy og integrasjoner fra Octopart og IHS Markit-databaser, samler data fra over 300 distributører og over 1 milliard deler, og gir ingeniører tilgang til de beste tilgjengelige komponentene og unngår design med utilgjengelige eller utdaterte deler.

Denne nye erfaringen, sier selskapet, sikrer at ingeniører jobber med en sunn stykkliste gjennom hele designprosessen ved å levere risikovarsler for produksjon slik at ingeniører raskt kan identifisere risikoer på tvers av prosjekter som bruker komponenter med begrenset forsyning eller utgåtte levetid. Som en ekstra fordel foreslår Part Insights Experience også alternative deler.

Det skal også være enkelt å lage komplekse design og raskt forberede dem for produksjon ved å bruke Altium Designer 22s avanserte designfunksjoner, inkludert:

  • «Teknologibevissthetsmodellering» for å optimalisere design for de mest komplekse kortene
  • Forbedret intelligent ruting for å redusere manuell rutingstid
  • Forbedrede spesifikasjoner for loddepasta for å unngå flaskehalser i produksjon
  • Kretsfølsomhetsanalyse for å forstå kretsens utgangskarakteristikker

Den nye utgivelsen faller også sammen med lanseringen av Altimade, en ny Altium 365-applikasjon som alle Altium Designer-kunder har tilgang til. Altimade hevdes å være elektronikkindustriens første «design with manufacturing»-applikasjon som gjør det mulig for kunder å be om et umiddelbart tilbud og legge inn en bestilling for å produsere kretskortet, uten å gå ut av designmiljøet.

Powered by Labrador CMS