Easee:

Jordfeilvern er i henhold til europeisk standard

Både jordfeilvernet og alle andre produkttekniske forhold er gjennomtestet og funnet i henhold til europeisk standard.

Prosessen med svenske myndigheter avdekket at Easee hadde mangelfull dokumentasjon for Easee Home og Easee Charge da de to ladeboksene ble lansert i 2019. Det var blant annet erklært samsvar med feil standard for jordfeilvern.

I dag kunne selskapet endelig lukke de siste utestående kravene fra svenske myndigheter i form av en ny og vanntett dokumentasjonspakke.

Lærerik prosess

– Det har vært en lang og lærerik prosess for oss. Vi har ikke bare oppdatert dokumentasjonen vår, men gått den lange veien rundt og fått utført tekniske tester av både jordfeilvern og alle andre sikkerhetsfunksjoner på nytt, sier juss- og samsvarsdirektør i Easee, Lene Kristin Wilhelmsen i en pressemelding onsdag.

I den nye dokumentasjonspakken vil Easee erklære samsvar med riktig standard for jordfeilvern, og ladeboksene har vært gjennom omfattende laboratorietester for å bevise at sikkerhetskravene i standarden er innfridd.

Hjelp av eksterne eksperter

Selskapet har det siste året fått hjelp av både uavhengige, akkrediterte testlaboratorier og eksterne eksperter på dokumentasjon for å ordne opp.

Som uavhengig rådgiver har Rejlers i lengre tid bistått Easee med flere oppgaver knyttet til både eksisterende og nye produkter. I dette arbeidet har det vært tett samhandling mellom Easee, akkrediterte testlaboratorier og Rejlers.

– Vårt bidrag har vært å veilede i relevant regelverk, samarbeide med testhus og grundig gjennomgå produktenes dokumentasjon, testrapporter, risikovurderinger og annet, sier Divisjonsdirektør i Rejlers, Ragnar Holtan.

Er i samsvar

Gjennom akkrediterte testhus er det gjennomført omfattende tester basert på de relevante standardene for ladestasjoner. Resultatene viser at jordfeilbeskyttelse og alle andre sikkerhetsfunksjoner er i samsvar med kravene.

– Rejlers sitt spesialistteam har, sammen med Easee og testhusene, gjort en viktig jobb, og det er svært gledelig å se at produktet innehar sikkerhetsfunksjoner som overgår standardenes minimumskrav, sier Holtan.

Tungt år

Dette er en milepæl for Easee som ser fremover, samtidig som elektrikere og sluttkunder kan få trygghetsfølelsen de fortjener.

– Det har vært et tungt år, men vi er takknemlige for at Elsäkerhetsverket gjorde oss oppmerksomme på manglene i dokumentasjonen. Vi føler oss nå sterkere enn noensinne, og sitter igjen med det som sannsynligvis er den mest gjennomtestede og dokumenterte ladeplattformen i verden, avslutter Wilhelmsen.

Powered by Labrador CMS