Utviklingskonkurranse: HoverGames Challenge 3

Bærekraftige økosystemer for matproduksjon

NXP samarbeider med Bosch Sensortec for årets kodings- og maskinvareutfordring, og vil inspirere utviklere til å lage innovative drone- og roverløsninger for å balansere mat-økosystemet vårt.

Publisert

Målet med årets HoverGames er å utfordre utviklere til å lage løsninger for et mer bærekraftig økosystem for matproduksjon. Konkurransen vil gi deltakerne eksklusiv tidlig tilgang til NXPs NavQPlus-«companion»-datamaskin, som inkluderer applikasjonsprosessoren i.MX 8M Plus med integrert nevral nettprosessor for maskinlæringsakselerasjon og ROS2-aktivering for å bygge droner og rovere med mer intelligens og evne til å ta beslutninger. I tillegg vil Bosch Sensortec støtte konkurransen ved å tilby smarte sensorløsninger for NXP HoverGames-utviklersett, inkludert gassensoren BME688 med AI og treghetssensoren BMI088. En spesiell Bosch Sensortec Sustainability Award vil hedre den mest effektive sensorbaserte løsningen som søker bærekraftsmål.

De innovative måtene å bruke droner og rovere på, for å støtte bærekraftig matproduksjon har ennå ikke blitt utviklet. Applikasjonen kan være i en ørken, over havet eller i en tropisk regnskog. Alternativt kan det fokusere på vårt skiftende klima og hvordan det kan påvirke matproduksjonen eller beskytte dyr og insekter for bedre å opprettholde biologisk mangfold.

Drone- og roverutviklersettene inkluderer alle nødvendige komponenter for å få prosjektene i gang, inkludert en motor, ESC, servo, flykontroller og GPS. Åpen kildekode PX4.org flight stack lar utviklere støtte flystyringsenheten (FMUK66).

Ytterligere komponenter inkluderer NavQPlus, som er utstyrt med NXPs i.MX 8M Plus-applikasjonsprosessor og inkluderer ROS2-aktivering, slik at utviklere kan bringe maskinlæring helt til kanten. On-chip Neural Processing Unit (NPU) med ytelse på opptil 2,3 billioner operasjoner per sekund (TOPS) håndterer intelligente kjøre- og bildegjenkjenningsoppgaver. NXP eIQ-programvareutviklingsmiljø for maskinlæring, som inkluderer et arbeidsflytverktøy, inferensmotorer, kompilatorer for nevrale nettverk og optimaliserte biblioteker, gjør det mulig å lage komplette applikasjoner på systemnivå. Ytterligere alternativer for utviklersettet inkluderer NXP T1 Ethernet-svitsj og UCANS32K146 UAVCAN nodekort.

Utviklersettene inkluderer også Bosch Sensortecs BME688, den første gassensoren med kunstig intelligens (AI) og integrerte trykk-, fuktighets- og temperatursensorer med høy linearitet og høy nøyaktighet. Den kompakte lavenergi-sensoren kan oppdage et bredt spekter av gasser i området del per milliard (ppb). Gasskanneren kan tilpasses for følsomhet, selektivitet, datahastighet og strømforbruk og trenes til en spesifikk applikasjon ved hjelp av verktøyet Bosch BME AI-Studio. Dataprosesseringen til AI Studio-serveren gjør det mulig å samle inn data dynamisk fra alle sensorer i feltet, for å lære opp og kontinuerlig forbedre algoritmen. For eksempel, i en drone- eller roverapplikasjon, kan BME688 oppdage tilstedeværelsen av flyktige organiske (VOC)- eller svovel (VSC)-forbindelser som en indikator for luftkvalitet, utslipp eller bakterievekst i matvekster.

For å bli med registrer du deg for å være blant de første som får beskjed når NXP HoverGames Challenge 3 åpner for registrering. For veiledninger, hint og tips, feilsøking og mer, besøk NXP HoverGames gitbook. Send inn søknaden før 6. november 2022.

Konkurransen avsluttes 19. februar 2023, og vinnerne vil bli annonsert 9. mars 2023.

Powered by Labrador CMS