Signerer avtale om kompaktkameramoduler for innvevde applikasjoner

Modulene skal egne seg for prototyping for nye design og redesign av eksisterende produkter.

Publisert Sist oppdatert

Arrow Electronics har signert en avtale med det israelske selskapet Appletec hvor Appletec vil produsere en rekke kompaktkameramoduler (CCM) eksklusivt for Arrow.

Selve kameramodulen.
Selve kameramodulen.

CCMene er beregnet på utviklere som ønsker å legge til en innvevde kamera til produkter som brukes i sektorer som industri, medisinsk, sikkerhet og bil. En tilpasningstjeneste vil være tilgjengelig for å støtte forskjellige sammenkoblingsløsninger.

Kameramodulene bruker CMOS bildesensorer fra onsemi og kan utnytte bildesignalprosessoren (ISP) på kundens hovedkort der de, for å minimere kostnadene, ikke inkluderer sin egen ISP. To CCMer med fast fokus er tilgjengelig i utgangspunktet, og tilbyr 0,3 eller 4 MP-sensorer og synsfelt fra 49 til 84 grader. Bildehastigheter varierer fra 36,7 bilder per sekund (ved 720p) og 75 bilder per sekund (ved VGA) opp til 360 bilder per sekund. En CCM med autofokus og 13 MP-sensor vil komme snart som tilbyr 30 bilder per sekund og 64 graders synsfelt.

En fjerde CCM, basert på en 1,26 MP, 30 fps-sensor med integrert Image Flow-prosessor fullfører porteføljen, og muliggjør synsfunksjonalitet selv for mikrokontroller-plattformer uten ekstra maskinvarekomponenter, heter det i en pressemelding.

Systemutviklere kan skrive sine egne programvaredrivere for kameramodulene eller bruke driver fra eInfochips, et Arrow-selskap, som blir tilgjengelig i slutten av første kvartal 2022.

Powered by Labrador CMS